SLAA

SLAA

Waterdicht: SLAA x Nevenactiviteit

We gaan het water op! Samen met Omar Dahmani organiseren we Waterdicht: een nieuw SLAA-programma vol poëzie en proza met uitzicht over de grachten van Amsterdam. Luisterend naar nieuwe stemmen varen we rond op salonboot Roos, een stijlvolle steamer uit 1904. Op de line-up staan Gwen van der Zwan, Susan van Veen, Lotte Velvet, Alara Adilow en Emma van den Berg onder leiding van 3omar. Het wordt een hefla dus koop snel je kaartje.

We vertrekken vanaf Steiger Sea Palace.

Adres: Oosterdokskade 8
1011 AE Amsterdam

Vertrek: 20:15 (zorg dat je op tijd bent!)

Tickets: 15 euro (inclusief 2 drankjes)

Foto: Merlijn Doomernik

Gwen van der Zwan is schrijver, journalist, producent en fotograaf en haar werk is te vinden op onder andere VICE, Brandpunt+, Human en The Next Web. In 2012 won ze de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs voor haar zeer korte verhaal ‘Jaapies huis’. In 2020 begaf ze zich een periode undercover als journalist op livestreamplatfom Twitch om onderzoek te doen naar de rol van vrouwen op dit soort plekken. Haar ervaringen hier vormden de basis voor haar debuutroman Zuigertje en de documentaire Amstergwen, die ze in samenwerking met Martijn Goris maakte.

Susan van Veen is schrijver en cultuurcriticus, geboren in het moeras dat zich uitstrekt aan het noordelijkste randje van Amsterdam-Noord, en opgegroeid in de gevaarlijke ruïnes van Nederlands meest prestigieuze kunstacademies. Ze schrijft poëzie, reviews en essays en werkt momenteel aan een boek over nostalgie.

Emma van den Berg is redacteur bij BOOS, werkt aan haar debuutroman bij uitgeverij Lebowski en schrijft graag woedende teksten die enigszins ongemakkelijk herkenbaar zijn. Gelukkig kan er meestal ook gelachen worden.

Foto: Anne van Zantwijk

Lotte Velvet is cabaretière, songwriter en dichter. Ze won in 2020 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Rotterdamse brengt een apocalyptische mix van punk, poëzie en vreemde personages. In oktober 2022 gaat haar debuutvoorstelling ‘Ondergrond’ in première.

Foto: Erik Bolding

Alara Adilow is dichter en auteur. In 2019 haalde ze de finale van NK Poetry Slam en in 2020 maakte ze deel uit van het poëzietalenttraject NOORDWOORD. In april 2022 verscheen haar debuutbundel Mythen en Stoplichten. Inmiddels werkt ze aan haar debuutnovelle die in oktober 2023 zal verschijnen. Daarnaast maakt ze de podcast ‘Postkolonialisme’ en ontwikkelt ze een poëzieworkshop over Gwendolyn Brooks.

Foto: Aaron van Valen

Omar Dahmani is schrijver, rapper, acteur en socialmediapersoonlijkheid. Hij won SPOKEN Awards 2019 en stond in hetzelfde jaar in de finale van het NK Poetry Slam. Sindsdien organiseert hij zijn eigen poëzieavond ‘Nevenactiviteit’, waarin hij de beste dichters en sprekers van het land samenbrengt.