SLAA

SLAA

Vlucht zonder einde: hommage aan Joseph Roth

Vlucht zonder einde: hommage aan Joseph Roth

2014-05-19 20:00:00

Op maandag 19 mei zullen Nederlandse en Vlaamse schrijvers en acteurs samen met muzikanten en zangers van de Münchner Kammerspiele in de Stadsschouwburg Amsterdam een hommage brengen aan Joseph Roth, een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. Johan Simons regisseert met Vlucht zonder einde. Hommage aan Joseph Roth een keuze uit Roths teksten en vertelt daarmee het verhaal van diens laatste levensjaren, die zich kenmerkten door eindeloze omzwervingen en zich grotendeels afspeelden in hotels. Op 27 mei is het 75 jaar geleden dat Joseph Roth overleed.
Aan de voorstelling zullen Geert Mak, Pierre Bokma, Tommy Wieringa, Tom Lanoye, Gene Bervoets, Joke van Leeuwen, Ans Van den Eede, Anna Drijver en Seppe Decubber meewerken.

Van de Münchner Kammerspiele doen mee André Jung, Kristof Van Boven, Steven Scharf, Anna Drexler en Christian Löber.
De muzikanten zijn Sachiko Hara (piano), Mathis Mayr (cello) en Stefan Schreiber (basklarinet).
Els Snick is verantwoordelijk voor de samenstelling van de teksten, Koen Tachelet verzorgt de dramaturgie.
Praktische informatie over de voorstelling en kaartverkoop vindt u op de website van de schouwburg.

Roth2

Vlucht zonder einde. Hommage aan Joseph Roth is een samenwerking tussen uitgeverijen Atlas Contact en Bas Lubberhuizen, het Joseph Roth Gezelschap, de Stadsschouwburg Amsterdam en de vzw Kunstvaarders (TAZ, Vrijstaat O, De Grote Post en MuZee) en is tot stand gekomen met behulp van het Goethe-Institut Brussel en Amsterdam en SLAA.