SLAA

SLAA

Vertaalslag

Vertaalslag

di 3 maart 2015

 

— UITVERKOCHT —

Dit evenement is uitverkocht. Als je op de wachtlijst wil, mail dan naar info@slaa.nl.

 

Met o.a: Toef Jaeger, Maarten Steenmeijer en Renate Dorrestein.

Nothing if not critical

Dinsdag 3 maart vindt de jaarlijkse Vertaalslag weer plaats. De Vertaalslag is de avond waarop de VvL ieder jaar de Vertaalengel en de Vertaalduivel uitreikt. Ter gelegenheid van de uitreiking organiseren de Werkgroep Literair Vertalers en de SLAA elk jaar een literair programma rond een thema uit het vertaalvak. Dit jaar is het thema ‘kritiek’.

Renate Dorrestein spreekt over haar ervaringen met vertalers van haar werk, en de kritische blik die ze daar soms op werpen.
Gelauwerd vertaalster Jeanne Holierhoek vertelt over haar wederwaardigheden met recensenten en de aandacht die zij besteden aan de kwaliteit van vertalingen.
NRC-recensente Toef Jaeger bespreekt de problemen waar recensenten tegenaan lopen bij het beoordelen van literaire vertalingen, vooral als er sprake is van grote culturele verschillen tussen bron- en doeltaal.
Criticus, vertaler en wetenschapper Maarten Steenmeijer, van wie in februari de essaybundel Schrijven als een ander verschijnt, zal een pleidooi houden voor de oprichting van een (digitaal) tijdschrift voor vertaalkritiek.
Tot besluit klinken de  lovende woorden (met een enkele kritische noot) van de jury die namens de VvL ook dit jaar weer een Vertaalengel en Vertaalduivel uitreikt aan personen of instanties die iets voor de vertaalwereld hebben betekend.

Tickets via hier.