SLAA

SLAA

Reflecting Cities #4

Reflecting Cities #4

wo 20 september 2017

LET OP! Reflecting Cities: movie nights: CB4 van woensdag 13 september wordt verzet naar woensdag 20 september i.v.m. de te verwachten windkracht 7, waardoor we de veiligheid van de bezoekers niet meer kunnen garanderen.

Reflecting Cities is verplaatst naar woensdag 20 september, 21:30 in Lab111. We kijken de rapmockumentary CB4, Karin Amatmoekrim leidt de avond in. Tickets via Lab111: https://tickets.lab111.nl/labcinema/nl/flow_configs/lab1s/steps/start/show/121960

Heb je al een ticket gekocht voor deze Reflecting Cities? De Tolhuistuin neemt zo snel mogelijk contact met je op.

////

In aanloop naar het Read My World Festival, dat begin oktober plaatsvindt in de Tolhuistuin en dat als thema BLACK USA heeft, cureert Reflecting Cities deze zomer een serie buitenfilms die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden tonen. Voor iedere film selecteert SLAA een Nederlandse schrijver om te reflecteren op de film. Verwacht zomerse avonden in een prachtige tuin, relevante films met contextualiserende randprogrammering en de ruimte voor dialoog.

We hebben Karin Amatmoekrim gevraagd welke film zij graag zou willen inleiden tijdens de laatste editie van Reflecting Cities. Haar keuze is gevallen op de populairste mockumentary over rapmuziek: CB4.

Over CB4
CB4 is een mockumentary die het verhaal vertelt van Albert. In het fictieve Locash, Californië, herontdekt hij zichzelf onder de naam Gusto. Hij gaat met zijn vrienden Euripedes en Otis als trio verder onder de namen Gusto, Dead Mike en Stab Master Arson, aka Cell Block 4 (CB4). Vergeet Straight Outta Compton en kijk naar de enige echte parodie op NWA.

Jaar: 1993
Regisseur: Tamra Davis
Cast: Chris Rock, Charlie Murphy
Duur: 90 minuten

Over Karin Amatmoekrim
Karin Amatmoekrim (Paramaribo, 1976) studeerde na het Gymnasium af aan de UvA als letterkundige. In 2004 debuteerde ze met Het knipperleven (Uitgeverij 521), dat lovend werd ontvangen door pers en publiek. Haar roman Het Gym werd een bestseller. Haar meest recente boek is Tenzij de vader (Prometheus, 2016), een intiem verslag van de kennismaking met Karins vader, Eric Lie.