SLAA

SLAA

Verhalen van Noord

Verhalen van Noord

2011-07-03 15:00:00

Amsterdam Noord: het Rotterdam van Amsterdam, de Overkant of, zoals Noordse Jan Donkers ooit schreef, ‘het Siberië van Amsterdam’? Met plekken als het Floraparkbad, Tuindorp Oostzaan, het Mosplein, de Mediawharf, het Vliegebos, de nieuwbouw aan het IJ maar ook het rustieke waterland. Met 86.000 inwoners en vermoedelijk vanaf 2017 een metroverbinding onder het IJ door naar het centrum, de Noord-Zuidlijn.

Acht schrijvers brengen nieuwe visies op Noord. Verhalen bevolkt door volkstuinders, naar Noord trekkende kunstenaars en bouwprojecten, waarin het water steeds dichtbij is. Op zondag 3 juli lezen de schrijvers hun verhaal onder de bomen van de Tolhuistuin, presentatie: Lotje IJzermans (VPRO). Het Noordse Duo Boi Akih (world jazz impro) komt muziek maken.

Schrijvers Maartje Wortel, Thijs de Boer, Sanneke van Hassel, Anton Valens, Gerard van Emmerik, Rob de Graaf, Nino Zalica en Rob van Essen verdienden hun sporen op de korte baan maar schreven nimmer over noord.

Voorverkoop

Op 3 juli verschijnen de verhalen van Noord in een prachtig vormgegeven boekje (ontwerp:Herman van Bostelen). Wie zich voor 26 juni opgeeft en 10 euro overmaakt aan de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, op rekeningnummer 1503186, ontvangt 4 euro korting en is verzekerd van toegang en van een exemplaar van het boekje.

Wie niet in staat is om 3 juli te komen maar wel graag het boekje wil krijgt het voor € 10,- gratis thuisbezorgd.

Voorverkoop ook via Boekhandel Athenaeum, Spui 14-16, Amsterdam.

Nu in de voorverkoop tot 26 juni boekje plus middagprogramma: 10 euro

Aan de tuin boekje: 8 euro plus entree: 6 euro= 14 euro