SLAA

SLAA

Van Gogh & SLAA & Munch & Knausgard

Van Gogh & SLAA & Munch & Knausgard

zo 17 januari 2016

Groot kunstenaarschap gaat dikwijls gepaard met enige verkniptheid. Gaat de moderne tendens van een maakbare samenleving – de drang iedereen hetzelfde en gezond te maken – niet ten koste van de scheppingsdrift van de mens? Is een maatschappij als deze nog wel in staat briljante kunstenaars voort te brengen? En hebben we de kunsten niet juist nodig om de angsten, de driften, het recht om niet ‘normaal’ te zijn uit te dragen?

Van 23 september 2015 t/m 17 januari 2016 is in het Van Gogh Museum de tentoonstelling Munch & Van Gogh te zien. Deze tentoonstelling verkent de verwantschap tussen Edvard Munch (o.a. het welbekende De schreeuw) en Vincent van Gogh, die allebei bekendstaan om hun persoonlijke, emotioneel geladen werken en hun dramatische levens. Binnen deze tentoonstelling zijn alle topstukken van Munch te zien, inclusief schilderijen die zelden of nooit worden uitgeleend.

Ter afsluiting van de tentoonstellingsperiode nodigen SLAA en het Van Gogh Museum de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård uit, die wereldwijd bekend werd door zijn nietsontziende autobiografische romans. Knausgård geeft een lezing over zijn persoonlijke connectie met het werk van Munch. Kaarten reserveren kan via: http://www.vangoghmuseum.nl/nl/zien-en-doen/lezingen