SLAA

SLAA

Van Dolle Mina naar Twitterfeminist

Van Dolle Mina naar Twitterfeminist

di 8 maart 2016
SLAA en Atria (kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis) herontdekken belangrijke, feministische verhalen en vraagstukken uit de Tweede Feministische Golf. Wat zijn de grootste verschillen tussen Dolle Mina’s en Twitterfeministen? Waar zetten ze zich gezamenlijk voor in? Wat is de rol van de hedendaagse feminist? Wat voor invloed hebben verhalen van vroeger op de feministen van nu? En wat voor rol speelde en speelt de literatuur bij dit alles?

Wij grijpen Internationale Vrouwendag aan om op de achtergrond rakende verhalen weer actueel te maken. Dit na aanleiding van de realisatie van een digitale bibliotheek bij Atria met uniek feministisch materiaal uit de periode 1967-1995.  Een panel bestaande uit schrijvers zal op de volgende thema’s ingaan:

  • Beeldvorming: de representatie van vrouwen in de media
  • Arbeid: deeltijdwerk/gelijke lonen/kinderopvang/zwangerschapsverlof/vrouwenquota/vrouwen aan de top
  • Seksuele intimidatie en seksueel geweld
  • Individu vs. gemeenschap: zijn we individualistischer en a-politieker dan tijdens de tweede feministische golf?

Met o.a. Anja Meulenbelt, Simone van Saarloos, Petra de Vries, Roos van Unen (Feminist Club), de Stellingdames, Hasna El Maroudi, Ineke van Mourik, Yasmine Allas en Kirsten van den Hul. Meer informatie volgt. Toegang is gratis. Reserveren verplicht, via pr@atria.nl.