SLAA

SLAA

VAN DE NEUSHOORN EN DE DINGEN DIE VOORBIJ GAAN

VAN DE NEUSHOORN EN DE DINGEN DIE VOORBIJ GAAN

2014-10-02 20:00:00

Met: Lodewijk van Oord, Christiaan van der Hoeven (WNF) en Sanneke van Hassel.

Op 2 oktober organiseert de SLAA in samenwerking met Uitgeverij Cossee een avond naar aanleiding van het verschijnen van de debuutroman van Lodewijk van Oord, Albrecht en wij. Een bijzonder boek, waarin neushoornstier Albrecht, dierentuindirecteur Edo Morell en neushoornspecialiste Sariah Balan de hoofdrollen innemen. Het boek is humoristisch met een originele plot en speelt met vragen die al sinds mensenheugenis de gemoederen bezig houden: hoe verhoudt de mens zich tot het dier? Hoe ver kun je gaan in het exploiteren van een dierentuin? Mag de mens verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van een diersoort of moeten we de natuur zelf haar werk laten doen? Prangende vragen dus, en dat alles op de set van een (fictieve) noodlijdende dierentuin in Amsterdam die alleen van haar noodlot gered kan worden als neushoornstier Albrecht, de laatste in zijn soort, als topattractie wordt ingezet.

Deze avond zal – naast het presenteren van de roman – draaien om de vraag of het uitsterven van de neushoorn en andere diersoorten wel een echt probleem is. Lodewijk van Oord zal een verrassend standpunt innemen en in gesprek gaan met Christiaan van der Hoeven, expert op het gebied van wildlife crime bij het WNF. Ook schrijfster Sanneke van Hassel spreekt zicht uit over het onderwerp.

Wij nodigen je van harte uit om na het gesprek te blijven borrelen, in gesprek te gaan met de sprekers en een kijkje te nemen bij de boekentafel van Boekhandel Over het water, waar verschillende boeken te koop zullen zijn.

Dit evenement is gratis toegankelijk. Je kunt je hier aanmelden voor het Facebookevenement.