SLAA

SLAA

Uitreiking Anna Bijns Prijs 2009

Uitreiking Anna Bijns Prijs 2009

2009-11-15 15:00:00

De Anna Bijns Stichting stelt zich ten doel de aandacht te richten op hoogstaande Nederlandstalige literatuur van vrouwen. Daarvoor reikt zij iedere twee jaar de Anna Bijns Prijs uit (10.000 euro en de Anna Bijns Trofee door kunstenaar Eric Don), die afwisselend naar proza en poëzie gaat. De prijs is een titelprijs, de bekroning is bestemd voor het beste werk van een vrouwelijke auteur uit de voorgaande vier jaar.

De jury heeft in 2009 drie dichtbundels genomineerd: Situaties van Eva Gerlach,Koerikoeloem van Tjitske Jansen en Alles is nieuw van Esther Jansma. De juryleden waren Anna Enquist, Jaap Goedegebuure, Marja Pruis en Mustafa Stitou, onder voorzitterschap van Fleur Speet, bestuurslid van de Anna Bijns Stichting.
Op deze middag wordt de winnaar van de Anna Bijns Prijs 2009 bekroond. Nadat het juryrapport is voorgelezen en de Anna Bijns Trofee is overhandigd vindt een groot interview met de winnaar plaats, gehouden door rasinterviewer Piet Piryns. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Belgische folkgroep Laïs.