SLAA

SLAA

Uitreiking Anna Bijns Poëzie Prijs 2014

Uitreiking Anna Bijns Poëzie Prijs 2014

2014-11-11 20:00:00

Aanmelden gaarne via info@annabijnsprijs.nl.

Dinsdagavond 11 november aanstaande wordt de Anna Bijns Prijs voor de vijftiende keer uitgereikt. De schrijfster van de beste poëziebundel van de afgelopen vijf jaar ontvangt deze avond de Anna Bijns Trofee en een cheque van 10.000 euro. Genomineerd zijn: Maria Barnas (Jaja, de oerknal), Miriam Van hee (ook daar valt het licht) en Anne Vegter (Eiland berg gletsjer). De jury bestond dit jaar uit Jeroen van Kan, K. Michel, Eefje de Visser en Jeltje van Nieuwenhoven (vz).

De feestelijke avond wordt geopend door Niña Weijers die ons door vijf jaar highs en lows in de discussie rondom vrouwen en literatuur zal gidsen. Daarnaast treedt singer-songwriter, tevens jurylid van de Anna Bijns Prijs 2014, Eefje de Visser op. We sluiten de avond af met het juryrapport, gelezen door juryvoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, en de uitreiking van de Anna Bijns Prijs.

U bent van harte uitgenodigd om de Anna Bijns Avond bij te wonen. De uitreiking vindt plaats in de Tolhuistuin (IJzaal) in Amsterdam. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Kaarten kunt u reserveren door te e-mailen naar info@annabijnsprijs.nl. De toegang is gratis, echter: reserveren is wegens het beperkte aantal plaatsen noodzakelijk.

De meest actuele informatie over de Anna Bijns Prijs en de avond vindt u op: www.annabijnsprijs.nl