SLAA

SLAA

The Lost Poets – SLAA op ITGWO

The Lost Poets – SLAA op ITGWO

do 31 augustus 2017

The Lost Poets | Environmental Poetry

Zes schrijvers werden medio juli Vlielands eigen writers-in-residence. Hun opdracht was simpel: laat je inspireren door het Waddeneiland met de hoogste duintop en de op een na laagste bevolkingsdichtheid, die bijzondere plek die al sinds mensheugenis kunstenaars bezielt: laat je inspireren door het bijzondere Vlieland.

De ontstane teksten werden tijdens ITGWO 2017 overal op het eiland verborgen en gehoord. Poëzie was dit jaar onvermijdelijk.

De muziekoptredens op de podia werden door The Lost Poets ingeleid en afgesloten met nieuw en bestaand materiaal. Als onderdeel van Sense of Place, het programma van Joop Mulder dat cultuur verbindt aan het landschap in het Waddengebied, zijn de gemaakte gedichten ook als soundscape in vogelhuisjes verborgen. De gedichten kunnen on demand ontsloten worden. De locaties van deze The Lost Poets-poëzietour zijn in samenwerking met de dichters uitgekozen en vind je via onderstaande kaart.

Met werk van Sef, Marjolijn van Heemstra, Tsead Bruinja, Joost Oomen, Spinvis en Hanneke Hendrix.

The Lost Poets is een programma van SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) en ITGWO.
Onderdeel van Zee van Terrassen, het door Staatsbosbeheer geïnitieerde project dat de meest bijzondere plekken op Vlieland verrijkt.

lost-poets_kaart