SLAA

SLAA

Stad & Land A.L. Snijders

Stad & Land A.L. Snijders

2011-04-06 20:00:00

Dit programma is vol gereserveerd. Vanaf 19.00 wordt er een wachtlijst aan de kassa van De Balie geopend en vanaf half acht worden niet opgehaalde kaarten op volgorde van aanmelding verkocht.

De Constantijn Huygens Prijs werd dit jaar uitgereikt aan A.L. Snijders, de uitvinder en beoefenaar par excellence van het genre van het zkv (zeer kort verhaal).

Voor de SLAA en Hotel van Hassel, huis van het korte verhaal, dé aanleiding om een avond rond deze schrijver te organiseren, waarin naast zijn zkv’s persoonlijke favorieten uit de literatuur, beeldende kunst en muziek te horen en zien zullen zijn. Bianca Stigter, kunstredacteur bij NRC Handelsblad, gaat met hem in gesprek over werk, leven en drijfveren.

Lang golden de ‘zkv’s’ van deze voormalige leraar Nederlands als het best bewaarde literaire geheim van het land. Sinds hij de voorname Constantijn Huygens Prijs won, reist hij stad en land af. Onlangs verscheen Een handige dromer, zijn vierde bundel zkv’s en werd A.L. Snijders stadsschrijver van Lochem. Binnenkort verschijnt Voordeel schutter, een bundeling van zijn Parool-columns.

Op woensdag 6 april krijgen A.L. Snijders en het publiek in De Balie fragmenten van  schrijvers als Multatuli, Nescio, Gerard Reve en Remco Campert voorgeschoteld. De teksten worden gelezen door Manja Topper (Dood Paard) en Frieda Pittoors (TGA). Bianca Stigter, journalist voor o.a. NRC Handelsblad en schrijver, gaat met Snijders in gesprek. Behalve favorieten uit de literatuur zal het publiek ook werk van door Snijders bewonderde beeldende kunstenaars en musici te zien en te horen krijgen. Stad & Land wordt daarmee voor iedereen een verrassende feestavond.

De avond wordt georganiseerd in De Balie te Amsterdam, door de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam – live podium voor literatuur, en Hotel van Hassel, een schrijversinitiatief uit liefde voor het genre van het korte verhaal, met medewerking van AFdHUitgevers (Enschede) en uitgeverij Thomas Rap (Amsterdam).

De Balie | € 10,-/ € 8,/ € 5,-   |   Reserveren via debalie.nl

In mei en juli volgen programma II en III in de Hotel van Hassel-reeks: Lydia Davis en Verhalen van Noord.