SLAA

SLAA

SHORT &KORT: SLAA op Brainwash Festival 2020 (afgelast)

Korte verhalen bij korte films

SHORT &KORT: SLAA op Brainwash Festival 2020 (afgelast)

Korte verhalen bij korte films

zo 18 oktober 2020
Brainwash Festival

Beeld: still uit I want Pluto to be a planet again (Marie Amachoukeli & Vladimir Mavounia Kouka)

UPDATE: Onderstaand programma is onderdeel van Brainwash Wanderlust. De organisatie vindt het in dit stadium van de pandemie echter geen goed idee om een grote groep bezoekers en makers op de been te brengen. Daarom is Brainwash Wanderlust afgelast. Wel zijn de onderstaande films, allemaal gecureerd door Go Short, vanaf volgende week te bekijken op Vitamine Cineville. Ook zullen daar de korte verhalen te lezen zijn.

De post-pandemische wereld is een groot vraagteken. We weten niet hoe de komende jaren eruit gaan zien en zijn koortsachtig op zoek naar antwoorden. Wat als we dit tijdsgewricht gebruiken voor reflectie en de tijd nemen om gezamenlijk verschillende toekomstscenario’s te verkennen?

Simone Atangana Bekono, Ellen Deckwitz, Roos van Rijswijk, Babah Tarawally en Rachel Rumai Diaz schrijven in opdracht van SLAA een kort verhaal bij korte films over verschillende maatschappelijk urgente onderwerpen. Thema’s als revolutie, transhumanisme, niet-menselijk leven, kapitalisme en macht komen voorbij.

I want Pluto to be a planet again
Dir: Marie Amachoukeli & Vladimir Mavounia Kouka

Een trans-humanistische romance speelt zich af in de nabije toekomst. Marcus, een H-, raakt hopeloos verliefd op een H+, iemand uit een hogere sociale klasse. Kunnen ze ooit bij elkaar komen? En tegen welke prijs?

Schrijver: Simone Atangana Bekono

#YA
Dir: Ygor Gama & Florencia Rovlich

Een jonge activiste rent door de straten. Rondom haar ontploffen verfbommen, overal zijn mensen, auto’s staan in brand, traangas hangt in de lucht, Tweets gaan rond: ‘Markten zijn mondiaal, verzet is dat ook.’ In deze film werkt een montage van beelden van demonstraties toe naar een betoverende razernij die de weg vrijmaakt voor de strijd die volgt. Een schaatser en een activist ontmoeten elkaar. Ze dansen. De stad is van hen.

Schrijver: Rachel Rumai Diaz

We Got Your Back
Dir: Viktor Hertz

Er is tegenwoordig zoveel om je schuldig over te voelen. We geven allemaal om het milieu maar zeg eens eerlijk: gooi je soms toch niet stiekem al je afval in dezelfde prullenbak? Pak je niet toch de auto als het regent? In deze korte film wordt een oplossing aangeboden: een verzekering tegen schuldgevoel. Inclusief maandelijks automatisch incasso.

Schrijver: Ellen Deckwitz

All Inclusive
Dir: Teemu Nikki 

Iemand die al zijn hele leven gepest en vernederd wordt krijgt de kans om het heft in eigen handen te nemen. Hoe ver kan je gaan als je opeens de macht hebt?

Schrijver: Roos van Rijswijk

Drop by Drop
Dir: Alexandra Ramires (Xá) en Laura Gonçalves

De laatste bewoners van een klein dorp weigeren zich te laten wegvegen. In een wereld waarin het dwingende idee van vooruitgang de dienst uitmaakt, kiezen zij een andere weg.

Schrijver: Babah Tarawally

Dit programma is onderdeel van Brainwash Wanderlust (afgelast). Zie voor meer informatie de website van Brainwash.