SLAA

SLAA

Schrijvers in het donker: Hanna Bervoets over Mother!

Schrijvers in het donker: Hanna Bervoets over Mother!

do 23 januari 2020
19.30
Rialto

Iedere maand nodigt Schrijvers in het donker een schrijver uit om zijn of haar favoriete film te laten zien. Vooraf gaan we in gesprek over de invloed van beeld op het werk van de schrijver, en film in het bijzonder. Aan de hand van beelden en fragmenten vertelt de schrijver over de manier waarop kijken en schrijven en literatuur en film met elkaar zijn verbonden. Daarbij onthult de schrijver niet alleen iets over de praktijk als schrijver maar ook over de manier waarop literatuur en de visuele kunsten van elkaar verschillen en waarin ze elkaar overlappen en aanvullen. Ditmaal geeft schrijver Hanna Bervoets haar visie op Darren Aronofskys Mother!

De gesprekken worden geleid door Basje Boer, schrijver en filmjournalist voor o.a. De Groene Amsterdammer.

OVER DE FILM
Regisseur Darren Aronofsky, vooral bekend van zijn intense drama’s The Wrestler en Black Swan, maakte in 2017 deze controversiële mix van drama, thriller en horror vol allegorische verwijzingen naar het Mannelijke en het Vrouwelijke, het Verhevene en het Alledaagse, het Leven en de Dood. Wat is echt en wat is waan, dat is de vraag waarmee de toeschouwer na een orgie aan bizarre beelden achterblijft.

Een naamloos stel woont in een afgelegen, groot huis. Hij is een beroemd schrijver met een writer’s block, zij, enkel aangeduid als Moeder, bestiert de dagelijkse gang in huis. Op een dag wordt er aangeklopt: er staat een man voor de deur. Zij is duidelijk onaangenaam verrast, maar de schrijver laat hem binnen en nodigt hem uit te blijven overnachten. De volgende dag arriveert ook diens vrouw. Er gebeuren vreemde dingen, maar het wordt nog veel vreemder als die twee vertrokken zijn. Met Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris en Michelle Pfeiffer in de hoofdrollen.

OVER HANNA
Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder de Opzij Literatuurprijs, de BNG Bank Literatuurprijs en de Frans Kellendonk-prijs.

Schrijvers in het donker is een programma van Rialto, Basje Boer en SLAA.