SLAA

SLAA

Sandro Veronesi

Sandro Veronesi

2011-04-05 20:00:00

De auteur van Kalme chaos is in Nederland om te praten over zijn nieuwe roman XY (zie hieronder) en over de rol van politiek en media in Italië.
In XY, dat alle kenmerken van een thriller vertoont, richt Veronesi zich niet zozeer op de vraag wie de moorden heeft gepleegd en waarom, maar op de impact van het nieuws en de gevolgen daarvan voor mensen die getuigen zijn van de gruwelijkste gebeurtenissen. Ziet Veronesi XY als een aanklacht tegen het huidige Italië? Is het tegenwoordig zo dat de impact van media groter is dan de impact van een misdaad? En hebben we dit monster niet met zijn allen gecreëerd? Joyce Roodnat, Marc Leijendekker en Yoeri Albrecht gaan het met Veronesi over zijn boek en de benarde toestand in Italië hebben.

Over XY:
In het kleine Italiaanse bergdorpje San Giuda (74 huizen, een bar, een winkeltje en een kerk) gebeurt nooit iets. Op een dag wordt in het naburige bos een ontdekking gedaan die beschouwd kan worden als een van de meest wrede, genadeloze en onverklaarbare misdaden aller tijden. Autopsies tonen verminkingen, dodelijke wonden veroorzaakt door vuurwapens en messen, en doodsoorzaken als verstikking door een stuk brood of een heroïneoverdosis. Ieder slachtoffer is op een verschillende, gruwelijke wijze vermoord, maar de slachtingen lijken allemaal op hetzelfde moment te hebben plaatsgevonden. Het dorp wordt wereldnieuws en de slachtingen het onderwerp van elke televisieshow en elk gesprek. De inwoners van San Giuda, in shock door de moorden en gebeurtenissen die daarop volgen, beginnen langzaam door te draaien.
(XY is vertaald door Rob Gerritsen)

De Balie   |   Entree: € 10,- / € 8,- / € 5,-   |   Reserveren via debalie.nl