SLAA

SLAA

Roze Filmdagen: ‘Lie with me’ met een inleiding door Kyrian Esser

Roze Filmdagen: ‘Lie with me’ met een inleiding door Kyrian Esser

zo 24 maart 2024
13:00
Het Ketelhuis

Van 13 tot en met 24 maart vinden de Roze Filmdagen weer plaats in Het Ketelhuis! Een van de films die vertoond wordt is Arrête avec tes mensonges (Lie With Me). Deze film is gebaseerd op de roman van Philippe Besson en gaat over schrijver Stéphane Belcourt (Guillaume de Tonquédec) die na vijfendertig jaar terugkeert naar zijn geboortedorp. Daar ontmoet hij Lucas (Victor Belmondo), de zoon van zijn jeugdliefde. Zo wordt Stéphane teruggeworpen naar zijn tienerjaren, waarin hij een stiekeme relatie had met Thomas (Guilane Londez). Tegelijktijd begint Lucas te begrijpen wie zijn vader was.

Op zondagmiddag 24 maart om 13:00 uur geeft Kyrian Esser een inleiding bij de film. Zijn eigen roman, Dans, Panfilo, dans, verscheen in 2023 bij Uitgeverij Koppernik.

Vanaf 1 maart kun je tickets kopen voor de Roze Filmdagen!

Let op: de film wordt ook vertoond op 18 maart om 19:00. Maar de inleiding van Kyrian vindt alleen plaats voor de vertoning op 24 maart.

Roze Filmdagen is het grootste, langst lopende, breedst geprogrammeerde en meest succesvolle LGBTQ+ filmfestival in Nederland. Roze Filmdagen heeft een breed aanbod aan arthouse films en documentaires met een LGTBQ+ context. Het festival wordt in 2024 voor de 27e keer georganiseerd.

Roze Filmdagen is, na Pride Amsterdam, het grootste LGBTQ+ gerelateerde evenement van Nederland. Het festival is dan wel jaren geleden ontstaan als zeer kleinschalig underground festival, de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een professioneel, beeldbepalend filmfestival met zowel een vaste schare alsook elke editie opnieuw een groeiend aantal nieuwe bezoekers uit binnen- en buitenland.

Foto: Elisabeth van Sandick

Kyrian Esser (Amsterdam, 1992) is autodidact, voor zover zoiets bestaat. Als toneelspeler is hij verbonden aan de ensembles van De Theatertroep en De Spelersfederatie. Daarnaast schrijft hij. In 2023 ging zijn eerste toneelstuk Wie de fuck is Alice is première en verscheen zijn debuutroman Dans, Panfilo, dans; een ‘walseriaans’ portret van de ontluikende liefde tussen twee jongens. Sinds 2014 is hij kroegbaas van Café de Richel in Amsterdam en in 2024 neemt hij met De Theatertroep het nabijgelegen Betty Asfalt Complex over.