SLAA

SLAA

Reflecting Cities #1 presents: Poetic Justice (1994)

Reflecting Cities #1 presents: Poetic Justice (1994)

wo 14 juni 2017

Reflecting Cities #1 presents: Poetic Justice (1994)
Regisseur: John Singleton
Acteurs: Janet Jackson, Tupac Shakur

Reflecting Cities cureert deze zomer een serie buitenfilms die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden tonen. Iedere film zal worden ingeleid en geduid door een schrijver of artiest van Nederlandse bodem. Verwacht zomerse avonden met goed eten, relevante films met contextualiserende randprogrammering en de ruimte voor dialoog.

Op 14 juni trappen we de reeks in de Tuin van de Tolhuistuin af met de film Poetic Justice. Poetic Justice is niet alleen een ode aan de dichtkunst, maar ook aan een van de grootste Afrikaans-Amerikaanse schrijvers: Maya Angelou, die als cameo in de film voorbij komt.

Simone Zeefuik leidt de film in. Ze zal het hebben over wat voor indruk de film Poetic Justice op haar maakte en hoe Maya Angelou haar nog dagelijks inspireert.

Dit programma is een samenwerking tussen Read My World, Stichting Tolhuistuin, Metro54, Full Color Entertainment en SLAA.

Over de film:
Justice is een jonge vrouw die woont in South Central, Los Angeles. Haar naam Justice is gegeven door haar moeder, die geboorte gaf aan haar dochter tijdens de studie Rechten. Nadat ze haar vriend vermoord heeft zien worden, is ze zwaar depressief. Ze besluit om haar studie op te geven en om haar depressie te bestrijden, schrijft ze poëzie. Na een tijdje ontmoet ze postambtenaar en alleenstaande vader genaamd Lucky (Tupac Shakur). Terwijl ze nooit met hem heeft kunnen opschieten wordt zij door omstandigheden gedwongen met hem mee te rijden naar Oakland. Na veel gebekvecht komen ze erachter dat ze het eigenlijk over erg veel zaken eens zijn, en groeien langzaam naar elkaar toe.

Over Maya Angelou:
Maya Angelou schreef poëzie, filmscenario’s en romans. Angelou schreef onder meer de autobiografische roman I Know Why the Caged Bird Sings. Haar boek Just Give Me a Cool Drink of Water before I Die werd genomineerd voor de Pulitzer-prijs en in 2003 ontving zij voor het audioboek A Song Flung Up to Heaven een Grammy.