SLAA

SLAA

Read My World: West Words

Read My World: West Words

2014-09-11 20:30:00

Read My World goes West! In Podium Mozaïek geven we een unieke preview van twee van onze meest charismatische gasten op het festival: Adrian Green en Sheldon Shepherd (No-Maddz). Zij treden samen met bejubeld debutante en West-bewoner Niña Weijers en schrijver/dichter, multitalent en West-bewoner Jannah Loontjens op. Hun werk wordt vermengd in een verrassende mix van uitbundige dub poetry en verstilde prozafragmenten.

Adrian Green (Barbados) is een spoken word-artiest. Zijn achtergrond in de kunsten, marketing en journalistiek klinkt door in zijn werk en optredens. In zijn bekroonde poëzie bekijkt hij zijn gemeenschap en de waan van de dag door een historische en sociologische lens. Zijn werk wordt wel controversieel en radicaal genoemd, al zegt Green zijn publiek slechts te willen beroeren, niet beledigen. Green is medeoprichter van Iron Sharpen Iron, de langstlopende en meest succesvolle open mic-sessie in Barbados.

Sheldon Shepherd (Jamaica) is dub-poet, muzikant en acteur. Hij is de leadzanger van de Jamaicaanse dub poetry-band No-Maddz, een viermansformatie die al sinds 2000 optreedt met theatrale muziekvoorstellingen. Shepherd won verschillende prijzen voor zijn hoofdrol in de Jamaicaanse actiefilm Better Mus’ Come (2010), over politiek en geweld in het Jamaica van de jaren zeventig.

Jannah Loontjens (Zweden/Denemarken/Nederland, 1974) is dichter, romanschrijver en filosoof. In 2002 publiceerde ze de dichtbundel Varianten van nu en in 2007 debuteerde ze als romanschrijver met Veel geluk. In 2013 publiceerde ze de essaybunel Mijn leven is mooier dan literatuur. Een kleine filosofie van het schrijverschap. In 2012 promoveerde ze bij de leerstoelgroep Algemene Literatuurwetenschap aan de UvA. Dit najaar komt haar nieuwe boek uit, Misschien wel niet.

Niña Weijers (Nederland, 1987) studeerde Literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Ze publiceerde korte verhalen in diverse tijdschriften en in 2010 won ze de schrijfwedstrijd Write Now! Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer, is redacteur bij De Gids en maakte samen met Simone van Saarloos de seksistische talkshow Weijers & Van Saarloos. In mei 2014 verscheen haar debuutroman De consequenties.