SLAA

SLAA

Read My World Preview: Kettly Mars

Read My World Preview: Kettly Mars

2013-05-12 15:00:00

Met: Kettly Mars

Eindelijk heeft Amsterdam een eigen literair festival! Read My World is het nieuwe, internationale literaire festival in Amsterdam en heeft speciale aandacht voor journalistiek, literatuur en alles daartussenin. De eerste editie vindt plaats op 13, 14 en 15 september in de Tolhuistuin, maar tot aan de zomer zijn er in de OBA al enkele voorproefjes te zien.Een middag vooruitlopend op het Read My World festival.

In 2014 draait het jaarlijkse internationale Read My World Festival om literatuur (en het verband tussen die literatuur en de sameneving) uit de Caraïben. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet, maar curator Kettly Mars is momenteel Writer in Residence voor het Letterenfonds: reden genoeg voor Read My World om haar vast aan u voor te stellen!

Mars schreef sinds 2003 vier romans, waarvan de derde is vertaald in het Nederlands: ‘Wrede seizoenen‘ (2010, De Geus). In het werk van Mars, dat ook in het Duits, Engels, Italiaans, Deens en Japans vertaald is, spelen de verhoudingen tussen de seksen een grote rol. Ook spiritualiteit, hedendaagse maatschappelijke problemen, en machtsspelen zijn terugkerende thema’s in haar werk. Momenteel werkt ze aan een bloemlezing van het werk van Haïtiaanse vrouwen sinds de 18e eeuw.

Op 12 mei stelt Mars zelf ook een aantal Haïtiaanse auteurs aan u voor, waaronder Évelyne Trouillot, Euphele Milce en Emmelie Prophete. Al deze auteurs zijn nauw betrokken bij de actuele werkelijkheid in Haïti en verwerken hedendaagse kwesties omtrent afkomst, migratie, sekse en actualiteit in hun romans, gedichten en verhalen. Enkelen van hen komen aan het woord via Skype.

De middag vindt plaats op de tweede verdieping van de OBA (Centrale Bibliotheek Amsterdam), tussen 15:00 en 17:30. Toegang vrij.