SLAA

SLAA

Read My World Preview: Asmaa Azaizeh

Read My World Preview: Asmaa Azaizeh

2013-03-03 15:00:00

Aftrap festival met de eerste curator Asmaa Azaizeh.

Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het
grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te
zoeken. Het platform beziet jaarlijks een andere regio en vraagt aan lokale
curatoren schrijvers en dichters te introduceren die verhalen vertellen
voorbij de vluchtige ‘headlines’ waarin het nieuws ons doorgaans bereikt.
Read.

Tijdens deze middag in de OBA zal de eerste buitenlandse curator van Read
My World (vindt plaats in het najaar van 2013), Asmaa Azaizeh, acht Palestijnse schrijvers, dichters en bloggers introduceren en hun werk en drijfveren toelichten. Deze middag is de eerste in een reeks van drie ontmoetingen met buitenlandse curatoren uit de Arabische regio.

Asmaa Azaizeh studeerde Engelse taal en journalistiek aan de Universiteit van Haifa. Ze werkte voor verschillende lokale kranten en radiostations. Momenteel is ze nieuwsredacteur en presentatrice van het radiostation Raya FM en presentatrice op de nationale Palestijnse televisie. Ook is ze cultureel zeer actief, onder andere als poëzieredacteur op de website Qadita. Maar ze is ook dichter. In 2010 won Azaizeh de Young Writer Award van de Abdel Mohsen Qattan Foundation. Dit jaar verschijnt haar eerste dichtbundel onder de titel Liwa. Eerder publiceerde ze in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen en trad ze op tijdens poëziefestivals. Haar werk werd vertaald in het Engels, Duits, Perzisch en Hebreeuws.

RMW 2013 is een nieuw internationaal literatuurfestival in Amsterdam, dat voortkomt uit een samenwerking tussen Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, Stichting Perdu en Stichting School der Poëzie.