SLAA

SLAA

Read My World 2015

Read My World 2015

do 1 oktober 2015

Read My World legt verbindingen tussen werelden die in eerste instantie ver uit elkaar lijken te liggen. Kom kijken en luisteren; laat je meevoeren op een ontdekkingstocht waarbij literaire verhalen en journalistieke vragen nieuwe zienswijzen bieden voor globale, maatschappelijke thema’s. De derde editie van Read My World stelt de regio Zuidoost-Azië centraal en vindt plaats van 1 t/m 3 oktober 2015 in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Met o.a.: John Waromi, Dyah Merta, Seno Gumira Ajidarma, The Venopian Solitude, Alfian Sa’at, Omar bin Musa, Farish Ahmad Noor, Tash Aw, Laksmi Pamuntjak, Kadek Krishna Adidharma en Bernice Chauly.

Read My World is een Amsterdams literair initiatief dat op diverse manieren een podium wil bieden aan nieuwe internationale literaire ontwikkelingen. Dit doet Read My World door middel van een internationaal bezoekersprogramma, een website en een festival.

Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te zoeken. Het platform beziet jaarlijks een andere regio en vraagt aan lokale curatoren om schrijvers en dichters te introduceren die verhalen vertellen voorbij de vluchtige ‘headlines’ waarin het nieuws ons doorgaans bereikt.

Read My World is hét internationale literatuurfestival van Amsterdam en vond voor het eerst plaats in 2013.