SLAA

SLAA

Ramsj!

Ramsj!

2012-02-13 20:00:00

Met o.a.: Maarten Asscher, Ivo Victoria, Marja Pruis, Christiaan Weijts, Fabian Paagman, Lisa Kuitert, Lex Jansen, Lidewijde Paris en Joost Heijthuijsen. Moderator: Isolde Hallensleben.

Het papieren boek is voor het eerst in eeuwen niet het enige podium voor literatuur. Verandert hierdoor de wijze waarop we literatuur maken, verspreiden en bewaren? En wat doen we dan met die enorme berg papieren boeken die we in onze boekenkasten, bibliotheken en boekwinkels verzameld hebben?

RAMSJ is een onderzoek in de vorm van een essaybundel, een website en een aantal debatavonden. Vanaf vanavond zullen schrijvers, critici en uitgevers zich, letterlijk, in de arena wagen om de degens te kruisen over verleden, heden en toekomst van het papieren boek.

In De Rode Hoed de aftrap met het eerste debat én de langverwachte bundelpresentatie.

De auteurs die een bijdrage aan de spraakmakende RAMSJ-bundel hebben geleverd zijn schrijvers Ivo Victoria en Martijn Brugman, politicus Guy Verhofstadt, grafisch kunstenaar Kasper Andreasen, festivalmaker Joost Heijthuijsen en promovenda Inge van de Ven. Zij worden uitgenodigd om vanavond de arena te betreden en met andere kopstukken uit het literaire veld te discussiëren over de toekomst van het papieren boek.