SLAA

SLAA

Prijsuitreiking Jan Hanlo Essayprijzen

Prijsuitreiking Jan Hanlo Essayprijzen

2007-09-19 20:00:00

Met: Jan-Hendrik Bakker, Roel Bentz van den Berg, Tijs Goldschmidt, Nicole Montagne, Arjen van Veelen, Dirk van Weelden

Het essay geldt als een literair genre dat bijzondere aandacht verdient. Essayisten bieden hun lezers een nieuwe, vaak eigenzinnige kijk op een scala van onderwerpen. De Jan Hanlo Essayprijzen dragen in belangrijke mate bij aan de waardering voor het genre. De prijzen worden tweejaarlijks uitgereikt. Dit jaar zijn de genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs Groot (eerder gepubliceerde essaybundels): Roel Bentz van den Berg met Zapdansen, Nicole Montagne met De neef van Delvaux en Dirk van Weelden met Straatsofa. Voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein (een ongepubliceerd essay) zijn genomineerd: Jan-Hendrik Bakker met Een coyote in de volkstuin en Arjen van Veelen met Twaalfduizend voet boven Dubai.
Tijs Goldschmidt begint de feestelijke prijsuitreiking met de Jan Hanlo Essayprijslezing. Maarten Asscher leest de juryrapporten voor en maakt de winnaars bekend. Deze winnaars ontvangen van BarBara Hanlo (voorzitter van de stichting) naast het prijzengeld een speciaal door Sonja Cordemans, student van de HKU te Utrecht, ontworpen trofee en Wim Brands zal de genomineerden/winnaars interviewen. De entr’acte wordt verzorgd door Sanne Groen en Daphne Hooiveld, studenten aan de HKU te Utrecht
In 2007 bestond de jury uit Nausicaa Marbe, Willem Otterspeer en Maartje Somers, onder voorzitterschap van Maarten Asscher.