SLAA

SLAA

Poule des Doods

Poule des Doods

2012-10-23 20:00:00

i.s.m. De Balie. Met: F. Starik, Astrid Bussink en Dirk van der Straaten.

Voor het eerst zal ik  het huis betreden van de persoon waar ik een gedicht voor mag schrijven. Een stoffig en vervuild huis naar ik begrepen heb. Gewapend met een mondkapje, overschoenen en met handschoenen aan, volg ik de ambtenaar van de gemeente.
– Gilles Boeuf op uitvaart.eenzameuitvaart.nl

‘Dichters begeleiden eenzaam gestorvenen naar hun graf’. Tien jaar geleden, in 2002, richtte o.a. de dichter F. Starik de Stichting Eenzame Uitvaart op die precies dit credo uitdragen. Door middel van een persoonlijk geschreven gedicht en bijpassend gekozen muziek brengen dichters een laatste saluut aan die doden die zonder nabestaanden ter ruste worden gelegd.

Genoeg reden voor de documentairemaakster Astrid Bussink deze groep dichters, onder leiding van F. Starik, te volgen. Het eindresultaat, genaamd Poule des Doods, is 30 september op het Nederlands Film Festival in première gegaan. De documentaire was genomineerd voor de Gouden Kalf competitie.

Voor ons een uitgelezen moment om deze groep dichters in het zonnetje te zetten en wel met een speciale vertoning van de documentaire Poules des Doods. Vooraf zal Dirk van der Straaten de regisseuse Astrid Bussink en F. Starik interviewen.