SLAA

SLAA

Poëzie aan de steiger

Poëzie aan de steiger

2011-06-24 20:00:00

‘Poëzie aan de steiger’ is een nieuw en gratis gedichtenfestival op één van de mooiste plekken van Amsterdam. Aan de steiger vóór de Rode Hoed aan de Keizersgracht. Twintig dichters en prominente poëzieliefhebbers wijden, omlijst door muziek, op vrijdag 24 juni een zomeravond aan het sonnet.

Stadsdichter van Amsterdam F. Starik en dichters Baban, Saskia de Jong, Jan Kal, Thomas Möhlmann, Ester Naomi Perquin, Patty Scholten, Mustafa Stitou, Peter Swanborn en Menno Wigman dragen een voor ‘Poëzie aan de steiger’ geschreven sonnet voor, of kiezen favoriete sonnetten uit eigen werk dan wel uit de (wereld)literatuur. Wim Brands voorziet de avond op geheel eigen wijze van wetenswaardigheden (‘sonnetines’) over de bekende dichtvorm. Ook zullen Spoken Word dichters onder wie Najiba Abdelloui met een sonnetperformence bijdragen aan de avond. Muziek is er van zangeres Mara Sophie e.a.

Organisatie: de Rode Hoed en de SLAA.

‘Poëzie aan de steiger’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Stichting Elise Mathilde Fonds en het Peter Paul Peterich Fonds. Datum: vrijdag 24 juni. Tijd: 20.00-22.00 uur.

Toegang gratis