SLAA

SLAA

Poetry Pub Crawl

Poetry Pub Crawl

2014-06-05 21:30:00

Donderdag 5 juni organiseert SLAA samen met Holland Festival de Poetry Pub Crawl. Laat je verrassen door de inspirerende kracht van de Perzische poëzie door de Amsterdamse Jordaan. In het ene café luister je naar een jonge Perzisch-Nederlandse dichter, in de andere kroeg wordt er gerapt met de lines van klassieke dichters als Hafez en Roemi. Een gids neemt je mee en vertelt onderweg over deze eeuwenoude vorm van poëzie vol liefde, wanhoop en mystiek. Met: Kira Wuck, Typhoon en Firoozeh Farjadnia.

Kira Wuck (1978) studeerde aan de Hogeschool Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In 2012 kwam ze met haar debuut Finse Meisjes. De dichtbundel is niet onopgemerkt gebleven. Ze won de C.W. van der Hoogtprijs 2013 en was genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs 2013 en de Jo Peters PoëziePrijs.

Glenn de Randamie (1984) beter bekend als Typhoon is een Nederlandse rapper. Maar zoals hij zelf zegt: ‘Ik ben geen rapper, noem me ervaringsdeskundige.’ Geen simpele raps, maar rauw en confronterend voor zichzelf en de luisteraar. Zijn muziek is meer dan hiphop, ook muzikaal gezien. Zo zijn invloeden uit onder andere de traditioneel Afrikaanse, Oosterse en jazz-muziek te horen.

Firoozeh Farjadnia (1970) is geboren en getogen in de Koerdische streek Kermanshah in Iran. Sinds haar veertiende schrijft ze gedichten, columns en korte verhalen. Ze vluchtte in 1995 naar Nederland. In september verschijnt haar debuutroman Postvogel bij Uitgeverij Jurgen Maas.