SLAA

SLAA

Pleidooi voor het treuzelen

Pleidooi voor het treuzelen

2011-10-11 20:00:00

Eerste deel van een tweeluik waarvoor respectievelijk Peter Delpeut en Bianca Stigter als curatoren zijn aangesteld. Van beide auteurs verscheen kortgeleden een boek dat de manier waarop je naar dingen kijkt volledig verandert.

Peter Delpeut: ‘Over verbeelding en andere genoegens – dat is de ondertitel van de mijn bundel essays Pleidooi voor het treuzelen (Uitgeverij Augustus). Nu SLAA mij heeft gevraagd een avond rond dit boek samen te stellen kan het over weinig anders gaan: verbeelding en het plezier dat ik daaraan beleef. Met mijn gasten passeren we de thema’s in mijn werk: de kunst van de negentiende eeuw, de lol van literaire mystificaties, de aantrekkingskracht van langzaam reizen en het belang van treuzelend kijken.’

Mariëtte Haveman onthult de geheimen van de zeemeermin, Joost Conijn (een literair debuut!) neemt ons mee op zijn eenmotorige vliegreis door Afrika, Jan van den Berg (theater Adhoc) gidst onwetende alfa’s langs de geheimen van de elementaire deeltjes, beeldend kunstenaar Leslie François imiteert meesterpianist Franz Liszt en danser Tim Persent (Leine/Roebana) toont de weinig gekende schoonheid van de warming up.

Luisteraars en kijkers dienen goed op te letten, want zoals de verbeelding gebiedt, niet alles is wat het lijkt.