SLAA

SLAA

Pekverhalen

Pekverhalen

za 13 december 2014

Het is een donkere winteravond. Buiten is het guur, de wind giert door de bomen, de kou slaat je longen leeg. Het is een avond die thuishoort in een sprookje van Hans Christian Andersen.

Gelukkig wordt er in de Van der Pekstraat plezier gemaakt. Mensen lachen en wrijven hun handen warm boven vuurkorven. Je kunt je overal sterken aan soep, brood, warme chocolademelk en bockbier.

In de warme beschutting van respectievelijk de Soepboer, Fashion & Tea, Royal Med en Café de Bult is er nog meer aan de hand en kun je rustig plaatsnemen met een drankje in de hand.

Vier schrijvers lezen korte winterse verhalen voor over de buurt en over hun leven. Voor deze literaire kroegentocht kun je je van tevoren aanmelden, of op de avond zelf bij de eerste locatie (de Soepboer) een kaartje kopen. Elk verhaal duurt ongeveer 10 minuten en samen met de rest van de bezoekers en een gids dwaal je van locatie naar locatie.

Ester Naomi Perquin debuteerde in 2007 bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving ze onder meer de Liegend Konijn Debuutprijs, de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar nieuwe bundel Celinspecties. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013.

Roos van Rijswijk schreef korte verhalen voor o.a. Tijdschrift Ei, De Revisor, Slang, De Gids, Tirade en Das Magazin. Ze is mede-initiatiefnemer en jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs. Momenteel schrijft ze haar debuutroman.

Nyk de Vries is schrijver en muzikant. Met zijn prozagedichten, ultrakorte absurde verhalen, treedt hij regelmatig op, veelal ondersteund door muziek. Vanaf 2000 schreef Nyk de Vries twee romans: Rozijnkonijn en Prospero, en de bundel Motorman & 39 andere prozagedichten. In 2010 ontving hij het Belcampo Stipendium, de literaire prijs van de Provincie Groningen. Eind 2011 verscheen zijn nieuwe bundel De dingen gebeuren omdat ze rijmen bij De Arbeiderspers.

Rob Waumans schreef verhalen en reportages voor De Revisor, Park Magazine, nrc/next, CJP Magazine, Het Parool, TV Film, Nieuwe Revu, De Brakke Hond en Het Beste van Nightwriters. Zijn debuutroman Als je de stad binnenrijdt stond op de longlist van de Academica Literatuurprijs 2011. In oktober 2013 verscheen zijn nieuwe roman De nacht van Lolita.

Is er een fijnere manier om de buurt beter te leren kennen dan door verhalen over Noord te luisteren op oude en nieuwe, maar altijd écht Noordse locaties?

Tickets kunnen ter plaatse alleen bij de eerste locatie (de Soepboer) worden gekocht. Wegens beperkte capaciteit wordt vooraf reserveren aangeraden, wat kan via deze link.