SLAA

SLAA

Op weg naar de tweede druk

Op weg naar de tweede druk

2014-07-07 19:30:00

Gebed zonder eind begint met een oorlogsaanzegging van de Marokkaanse koning Hassan II en eindigt met een liefdesverklaring aan het water van het Zuiderbad in Amsterdam. Tussen deze uitersten maakt Asis Aynan ons deelgenoot van zijn schaamte en de worsteling van zijn thuisloosheid af te komen. Al schrijvende weet hij door reizen over land en in het hoofd de deken van pessimisme van zich te af te werpen. Gebed zonder eind gaat over heimwee, loyaliteit en historisch besef.

Ter gelegenheid van het verschijnen van Gebed zonder eind, de nieuwe verhalenbundel van Asis Aynan, organiseert Uitgeverij Jurgen Maas i.s.m. SLAA een bonte avond vol literatuur, muziek en gastoptredens. De presentatie is openbaar toegankelijk, dat wil zeggen, voor iedereen die reeds in het bezit is van een exemplaar van Gebed zonder eind of er bij binnenkomst een koopt.

Wat kun je verwachten? Tijdens de inloop word je verwelkomd door Ilias de Contrabassist. Daar zorgen zangeres Samira Dainan en luitist Haytham Safia voor de muzikale glans. Tussen de liederen door zullen de schrijvers Christine Otten en Said El Haji voordragen. Het officiële deel van de avond wordt afgerond met een boekuitreiking. Tatoeëerder en volksfilosoof Henk Schiffmacher zal het zoveelste exemplaar van Gebed zonder eind in ontvangst nemen. Daarna wordt op de beats van DJ Jaïr Tschong en DJ USB-stick de nacht in gedanst. Uitgever Jurgen Maas presenteert de avond.

Asis Aynan (1980) is schrijver, columnist en docent. Hij debuteerde in 2007 met het autobiografische Veldslag en andere herinneringen. In 2010 volgde Ik, Driss (samen met Hassan Bahara), over een liefdesrelatie tussen een Marokkaanse gastarbeider en een Nederlandse jonge vrouw, dat tot hoorspel en musical is bewerkt. Aynan schrijft columns voor het tijdschrift ZemZem en Folia Magazine en is de bedenker van de Berberbibliotheek en het gastarbeidersmonument. In 2011 werd hij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst.

COVER_Gebed zonder eind

‘Fascinerende reisimpressies over Marokko, Europa en het leven. En wat kan die Amsterdamse Berber mooi schrijven: wild, geestig, erudiet, warm en zeldzaam eerlijk!’
– Geert Mak over Gebed zonder eind

jurgenmaas