SLAA

SLAA

Op de Schans: Warmoesstraat 67

vr 16 september 2022
20.15
Galerie De Schans: Warmoesstraat 67

Op de Schans is terug — op een nieuwe locatie! Waar het huis van ontwerper Bonne Reijn slechts een paar weekenden per jaar officieel een kunstgalerie was, is Galerie De Schans dat écht. In de nieuwe, permanente locatie van Galerie De Schans op de Warmoesstraat vind je ook een boekenkast vol literatuur, gecureerd door SLAA i.s.m. Athenaeum, en kunstpublicaties, gecureerd door uitgeverij Grand Opening. Om deze nieuwe plek te vieren, organiseren we er een bijzondere editie van Op de Schans met zowel schrijvers als kunstenaars. Belangrijk: je hoeft deze keer géén ticket te kopen, want deze keer is Op de Schans gratis!

Op de line-up staan schrijvers Cindy Hoetmer en Maurits de Bruijn, en kunstenaars Gijs Assmann, Noa Jansma en Maarten van der Kamp.

Gevestigd schrijvers en kunstenaars staan naast jong talent tijdens Op de Schans. In de galerie van Bonne Reijn vindt een literaire en visuele explosie plaats, gepresenteerd door Alma Mathijsen. Iedereen die op het podium staat laat iets nieuws zien of horen: iets dat ze nog nooit eerder aan de buitenwereld hebben laten zien. De avond eindigt zoals altijd met een open mic.

Iedereen kan hieraan meedoen: meld je op de avond zelf aan. Spoken word, poëzie, proza of essay: alle tekst is welkom! Aanmelden is simpel: schrijf je naam bij binnenkomst op het krijtbord. First come, first serve, dus wees op tijd. En goed om te weten: iedere deelnemer aan de open mic krijgt slechts 3 minuten, dus neem iets mee dat kort maar krachtig is.

Locatie: Warmoesstraat 67 // 1012 HX Amsterdam
Datum: 16 september
Deuren open: 20.00
Aanvang: 20.15

Meer over Op de Schans
Op de Schans is het huisfeest waar al je favoriete schrijvers en artiesten rondlopen. Bij eerdere edities spitte Ray Fuego poëzie, las Connie Palmen voor, testte Pepijn Lanen de eerste versie van zijn volgende boek uit en droeg Anton Dautzenberg voor uit notities die nog maar net zijn opgedroogd. Wat in ieder geval iedere keer vaststaat: bier is 1 euro, er worden plaatjes gedraaid en iedereen kan meedoen aan de open mic.

Foto: Alex de Groot

Cindy Hoetmer (Amsterdam, 1967) is journaliste en schrijfster. Ze schreef eerder columns voor onder meer  Blvd., VivaHP/De Tijd en Nieuwe Revu.

Foto: Willemieke Kars

Maurits de Bruijn is de schrijver van de romans Broer en De achterkant van de zon én het non-fictieboek Ook mijn Holocaust. Hij is redacteur bij kunsttijdschrift Mister Motley en schrijft regelmatig opiniestukken voor De Volkskrant.

Foto: Io Cooman

Gijs Assmann is schilder en beeldhouwer. Hij studeerde aan de AKI in Enschede en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. De laatste jaren maakt hij onder andere solotentoonstellingen in Schloss Ahaus in Duitsland, het Stedelijk Museum Schiedam en het Jan Cunenmuseum in Oss. Daarnaast is hij verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Noa Jansma is multimediaal designer. In 2020 studeerde ze af aan de Design Academy Eindhoven met haar project ‘Buycloud’. In 2018 won ze een Gouden Kalf voor ‘Dear Catcallers’, een project waarbij ze selfies maakte met mannen die haar op straat nafloten of lastigvielen. Daarnaast ontwikkelde ze een onderwijsprogramma in Italië, genaamd OFFENCE. Haar werk is tentoongesteld in onder andere Amsterdam, Barcelona en Tel Aviv.