SLAA

SLAA

Oek de Jong

Oek de Jong

2012-04-17 20:00:00

Brief aan een jonge Atlas. Met o.a.: Marcel Möring, Roel Bentz van den Berg, Jaffe Vink, Daan Heerma van Voss, Wim Brands en Oek de Jong. I.s.m. De Balie en Uitgeverij Atlas-Contact.

​Brief aan een jonge Atlas bevat vijf onbekende, autobiografische teksten uit het begin van Oek de Jongs schrijverschap en een speciaal voor deze uitgave geschreven verhaal. De toon en stijl zijn onmiskenbaar die van de twintiger die een hele generatie wist te boeien met zijn romans Opwaaiende zomerjurken en Cirkel in het gras, beide inmiddels klassiekers in de Nederlandse letteren. Maar Brief aan een jonge Atlas laat tot nu toe onbekende kanten van deze schrijver zien: minnaar in een uitzichtloze liefde, reiziger door Marokko, duiker bij Vulcano, een romanticus tegen wil en dank die zich ontworstelt aan zijn jeugd. Het titelverhaal, hoogtepunt van dit verrassende boek, is een lichtvoetige, gedreven en originele benadering van het immer actuele verschijnsel religie.

Kenners en bewonderaars werpen hun licht op een aantal aspecten uit zijn werk: kunstgeschiedenis, religie, het schrijven zelf. Tussen de voordrachten zal Wim Brands Oek de Jong interviewen over leven en werk.