SLAA

SLAA

Noorderwoord met o.a. Joost Prinsen en Farbod Moghaddam

Noorderwoord met o.a. Joost Prinsen en Farbod Moghaddam

Christine van Stralen, Christine Otten

wo 8 november 2023
20:00
Zonnehuis

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!

Op de line-up voor 8 november staan Joost Prinsen en Farbod Moghaddam. De vertrouwde Noorderwoordmonoloog gaat deze keer over Eva Bollen. De monoloog wordt geschreven door Annabelle ten Wolde en opgevoerd door Christine van Stralen. Natuurlijk zijn er ook bijdragen van onze huisband Trio Lampe, huisdichter Lamyn en de Noordboekentip van Lot Douze (Boekhandel Over het water).

Zoals altijd is de presentatie in de handen van schrijver en Noordbewoner Christine Otten. Christine Otten brak door in 2004 met de grote roman De laatste dichters die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels.

Programma van SLAA & Christine Otten
Onder redactie van Christine Otten en SLAA.

//Foto’s: Jean van Lingen

Foto: Peter van Renesse van Duivenbode

Christine van Stralen is een Nederlandse actrice die bekendheid bij het grote publiek verwierf met haar rol in de televisieserie Dunya en Desie. De serie werd tweemaal genomineerd voor een Emmy Award, Christine won voor haar rol een Gouden Beeld. Ze speelde jarenlang een vaste rol in de serie Celblok H en in andere series als Spangas, Papadag, Ninja Nanny en Goede Tijden, Slechte Tijden. Niet alleen is Christine van Stralen een gewaardeerde televisieactrice, ook in het theater heeft ze haar sporen verdiend. Zo speelde ze in diverse voorstellingen bij gerenommeerde gezelschappen als Mugmetdegoudentand, Het Nationale Theater en NTGent. Voor haar solovoorstelling Een vrouw alleen ontving ze de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. In 2023 stond Christine in het theater met de voorstelling Onder de rook van de Hoogovens. Meest recentelijk speelde Christine in de televisieseries Nood S2 en Flikken Maastricht. Aankomend jaar zal ze onder andere op televisie te zien zijn in de series Bodem en Santos.

Foto: Jean van Lingen

Christine Otten (Deventer, 1961) is schrijver. Ze brak door in 2004 met de grote roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels. In 2011 verzorgde ze samen met fotokunstenaar Erik Kessels het boekenweekessay Good luck. Haar roman Rafaël (2014) is verfilmd. Verder verschenen onder meer de roman Een van ons (2020) en het essay De ander bestaat niet (2022). Ze is bedenker en auteur van de Gevangenis Monologen, theatervoorstellingen gebaseerd op de verhalen van gedetineerden. Sinds drie jaar begeleidt ze een schrijfgroep van langgestraften in de Penitentiaire Inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard. Ze is ook actief als presentator en mede-initiatiefnemer van literaire programma’s als Bijlmer Boekt! en Noorderwoord.