SLAA

SLAA

Noorderwoord met o.a. Herman Koch en Hans Dagelet

Noorderwoord met o.a. Herman Koch en Hans Dagelet

wo 16 maart 2016

Noorderwoord is een literair variété met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner, iedereen is welkom. En dat werkt: elke editie trekt een volle zaal verschillende mensen die het over één ding eens zijn.

Noorderwoord is een evenement om telkens opnieuw te bezoeken. 

Naast literatuur is er comedy, muziek, onze huisdichter en -band, ruimte voor persoonlijke interviews en de voordracht van een speciaal geschreven monoloog over een bekende, bijzondere of doodgewone Noorderling.

Voor deze editie heeft Christine Otten, initiatiefnemer van Noorderwoord, schrijver Herman Koch (Het diner, Zomerhuis met zwembad) uitgenodigd om met haar uitgebreid in gesprek te gaan over zijn schrijverschap. Daarna zal hij een stuk uit eigen werk lezen.

De Noorderwoord-theatermonoloog wordt dit keer geschreven door Maaike Bergstra (Uit diep blauw). Zij interviewde Chris Keulemans, oprichter van de Tolhuistuin, schrijver, fervent bruggenbouwer tussen oud- en nieuw-Noord, en schreef op basis van die teksten een monoloog. De monoloog wordt voorgedragen door Hans Dagelet, o.a. bekend van de series Penoza, Russen en De Co-assistent.

Cabaretière Karin Bruers zorgt voor de komische noot.

Huisband Het Specie Trio verzorgt met drie, soms zelfs vier muzikanten de muzikale omlijsting en zoals altijd leidt huisdichter Lamyn de avond in en luidt hij hem uit!

Presentatie/interview: Christine Otten

Mede mogelijk gemaakt door De Tekstsmederij