SLAA

SLAA

Noorderwoord

Noorderwoord

2014-06-05 20:00:00

Met: Peter Faber, Gerbrand Bakker, Soula Notos, Lamyn Belgaroui, Het Specie Trio en een theatertekst van Annemarie Slotboom.
Presentatie: Christine Otten.

Na de successen van Bijlmer Boekt! in Zuidoost en West Words in Amsterdam-West, heeft nu ook Amsterdam-Noord zijn eigen programma. Noorderwoord presenteert literatuur op een vernieuwende, laagdrempelige manier aan een breed publiek en vindt plaats in het Zonnehuis. Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, schrijfster Christine Otten en de Theaterstraat organiseren samen een programma voor de Noorderlingen. Maar Noorderwoord is niet alleen boeiend voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Noorderlingen, ook Amsterdammers van over het IJ krijgen via Noorderwoord een inkijkje in dit veelzijdige stadsdeel.

In de derde editie van Noorderwoord op donderdag 5 juni is de Nederlandse schrijver Gerbrand Bakker te gast. Hij is onder meer bekend van zijn verfilmde roman Boven is het stil en zijn meest recente roman De Omweg, die op de shortlist stond van de Libris Literatuurprijs. Soula Notos is een Hollands-Griekse comedian en heeft op zowel nationale als internationale podia gestaan. Christine Otten presenteert het programma en gaat met de gasten van de avond in gesprek.

Zoals bij iedere editie wordt er ook deze keer weer een verhaal uit Noord verteld. Annemarie Slotboom heeft een monoloog geschreven, gebaseerd op interviews over Ab Harrewijn, één van de geestelijken van de NDSM-werf. Hij was de industriepastor in Tuindorp Oostzaan en zat namens Groen Links in de Tweede Kamer. Op Noorderwoord zal Ab Harrewijn, de rode dominee, uit de dood herrijzen om een pleidooi te houden. Acteur Peter Faber, die zelf opgroeide in Amsterdam-Noord, kruipt in zijn huid en draagt de monoloog voor. Lamyn Belgaroui, rapper en dichter, is de vaste huisdichter van Noorderwoord en zal de avond samenvatten op zijn eigen poëtische wijze. Het geheel van de avond wordt muzikaal ondersteund door het Specie Trio.