SLAA

SLAA

Noorderwoord

Wow, wat zijn we trots op deze full female line-up.

In november is Noorderwoord terug, en hoe! Niemand minder dan de Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin komt voordragen. Ester Naomi Perquin was tijdens haar studententijd gevangenisbewaarder. In 2007 debuteerde ze met de dichtbundel Servetten halfstok, in 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. Sinds maart 2015 is Ester Naomi Perquin de vrijdagnacht-presentator van het VPRO-programma Nooit meer slapen op Radio 1, waar ze uiteenlopende gasten interviewt over leven en werk.

De Noorderwoordmonoloog wordt dit keer geschreven door Renée van Marissing. Renée van Marissing heeft een uniek oog voor twijfelaars, voor modderaars, voor mensen die vluchten, verlammen, haperen, verstillen. Haar observaties krijgen vorm in verschillende disciplines: ze maakt hoorspelen voor Radio 1 en de Hoorspelfabriek en won met de spoken-wordtekst Kraaaa! in 2015 de Director’s Choice Award. Als romanschrijver wist Van Marissing met Het waaien van mijn oma en Strak blauw een trouwe groep fijnproevers aan zich te binden. Haar nieuwste roman Parttime astronaut is in september 2017 verschenen.

En wat een eer dat ze erbij is: niemand minder dan Loes Luca zal de Noorderwoordmonoloog opvoeren. Loes Luca ken je van zo’n beetje alles, bijvoorbeeld van Het Klokhuis, ’t Schaep met de 5 pooten en natuurlijk Ja zuster, nee zuster.

Wegens omstandigheden kan Matroesjka helaas niet aanwezig zijn bij Noorderwoord. Een volgende keer zijn ze er graag wel bij! GELUKKIG hebben we vervanging gevonden: niemand minder dan de geweldige KIRSTEN VAN TEIJN komt woensdag bij ons optreden.

Kirsten van Teijn trad met haar debuutvoorstelling Heilloos op in meer dan 70 theaters in Nederland. Ze won de Jury, Publieks & Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival – GSCF uit handen van juryvoorzitter en Volkskrant-recensent Patrick van den Hanenberg. Eerder dat jaar won ze ook de Jury & Publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival. Momenteel tourt ze met haar voorstelling Zalf door het land!

Met natuurlijk ook de vertrouwde bijdragen van onze huisband Trio Lampe, huisdichter Lamyn en de Noordboekentip van Lot Douze (Boekhandel Over het water). Presentatie en interview in de handen van schrijver en Noordbewoner Christine Otten.

Noorderwoord is een literair evenement met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Een evenement waar iedereen elkaar begroet: jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner. Pak ook een stoel en schuif aan!