SLAA

SLAA

Nieuwe Geluiden

Nieuwe Geluiden

2009-09-11 20:00:00

Met: Erik Lindner, Lieke Marsman, David Pefko, Arjan Peters, Thomas Vaessens, Ivo Victoria, Maartje Wortel en Jeroen van Kan (presentatie en interviews). Entr’acte: De Nachtzusters. Muziek: Anne Soldaat en dj Mr. Speak. I.s.m. De Avonden, VPRO. 

De SLAA trapt het nieuwe literaire seizoen af met een keur aan bijzondere debutanten en spannende vooruitblikken. Dit najaar verschijnen de eerstelingen van David Pefko, Ivo Victoria en Maartje Wortel; hoe zien ze hun schrijverschap tegemoet? Jeroen van Kan, presentator van het radioprogramma De Avonden, ondervraagt ze over deze kwestie. Daarnaast lezen alle drie iets voor uit hun debuut. In het najaar worden de stapels in de boekhandels eindelijk ververst. Arjan Peters, vermaard criticus van de Volkskrant, waagt het een recensie voor te dragen over een boek dat nog niet verschenen is en dat wellicht ook wel nooit zal verschijnen… Piepjong talent: Lieke Marsman, 19 jaar oud, dichteres. Recensent en dichter Erik Lindner ondervraagt haar over een van haar gedichten.
Anna en Kaat Schalkens, beter bekend als De Nachtzusters, laten hun licht wereldvreemde, agrarische blik eens goed over de nieuwe oogst van het komende seizoen gaan. Ook treedt aan: de veelbesproken hoogleraar Thomas Vaessens. Met zijn boek De revanche van de roman heeft hij een aardige aardschok in de letteren teweeggebracht. Vaessens trekt de visie die hij hierin ontvouwt in een prikkelende lezing door naar het literaire veld. Tussen alle commotie door zorgt Anne Soldaat voor verstilde momenten van muzikale pracht. Na afloop dansen met dj Mr. Speak, eten en drinken, waarna de SLAA het nieuwe literaire seizoen voor geopend verklaart.
Dit programma wordt later uitgezonden tijdens VPRO’s De Avonden.