SLAA

SLAA

Misschien wel niet

Misschien wel niet

2014-10-01 20:00:00

Met: Jannah Loontjens, Hanneke Hendrix, Margriet Oostveen, Coen Simon en Lynn Berger. Presentatie: Jasper Henderson.

Op 1 oktober organiseert de SLAA een avond naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwste roman van Jannah Loontjens, getiteld Misschien wel niet (Uitg. Ambo Anthos). Het is een roman over belangrijke hedendaagse thema’s, zoals de invloed van social media op ons leven, de grote moeite om keuzes te maken en modern ouderschap.

Een aantal sprekers zal een persoonlijke column voordragen die zich verhoudt tot de inhoud van het boek. Het ontmoeten van anderen via online wegen en de weerslag daarvan in de literatuur, de veranderingen van intimiteit online en offline, of de sores van moderne gezinnen.

Misschien wel niet biedt een intieme inkijk in het leven van een hedendaagse vrouw in al haar gedaantes. Ontroerende, filosofische gedachten lichten op middenin het alledaagse. Sterk werk!
– Saskia de Coster

Synopsis:

Misschien wel niet beschrijft vier dagen uit het leven van Mascha. Ze woont in Amsterdam, heeft net als haar vriend een goede baan en samen hebben ze twee kinderen. Ze leidt een leven dat exemplarisch lijkt voor deze tijd, waarin social media en een grote keuzevrijheid het leven veraangenamen, maar ook ingewikkeld maken. We chatten, WhatsAppen, twitteren, Facebooken en worden online verliefd.

Deze enkele dagen uit Mascha’s leven schetsen een hedendaags beeld waarin velen zich zullen herkennen. Ze beleeft losbandige avonden met haar vrienden, doet haar best een goede moeder te zijn, houdt haar relatie onder de loep en heeft een geheime Facebook-affaire. Dagelijks voert ze de strijd met het nemen van haar verantwoordelijkheden.

Misschien wel niet is een uitzonderlijk rijke roman, waarin niet alleen de lotgevallen van een jonge vrouw worden beschreven, maar ook de belangrijke thema’s van deze tijd worden behandeld – een tijd waarin het steeds moeilijker wordt om te durven kiezen.