SLAA

SLAA

Mijn leven is mooier dan literatuur

Mijn leven is mooier dan literatuur

2013-04-10 20:00:00

Met: Ivo Victoria, Maarten Doorman, Marja Pruis, Coen Simon, Hannah van Wieringen en Jannah Loontjens Presentatie: Maarten Westerveen
i.s.m. Uitgeverij Ambo Anthos

​In het kader van de Maand van de Filosofie een literair-filosofische avond!

Bestaat er voor een schrijver een grens tussen leven en schrijven? Is alle literatuur stiekem toch autobiografisch? Wat maakt een eerste regel tot een goed begin? Zijn we eigenlijk al begonnen met schrijven als we lezen? En hoe besluit een schrijver dat het boek af is? Dit zijn enkele van de vele vragen die Jannah Loontjens behandelt in haar essayboek Mijn leven is mooier dan literatuur: Een kleine filosofie van het schrijverschap.
Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek, organiseert SLAA in samenwerking met uitgeverij Ambo een veelzijdige avond waarop schrijvers en denkers hun eigen schrijverschap onder de loep nemen. Hiervoor zijn uitgenodigd Maarten Doorman, Ivo Victoria, Marja Pruis, Hannah van Wieringen en Coen Simon.

Behalve de praktijk van het schrijven, zal er ook gesproken worden over de veranderende rol van literatuur in onze tijd. Steeds meer mensen koesteren de wens te publiceren: gedichten, blogs, romans of memoires. Onze communicatie verloopt steeds vaker via geschreven taal: we mailen, chatten, twitteren en schrijven statusupdates, waarmee het verschil tussen schrijver en lezer vervaagt. Wat heeft dat voor invloed op de rol van literatuur in ons leven en onze samenleving? Waar komt de groeiende drang tot schrijven toch vandaan? Hoe gaan we ermee om? En wat beschouwen wij als goede literatuur vandaag de dag?
Nadat de sprekers hun column hebben voorgedragen is er een gesprek met Jannah Loontjens en eventueel het publiek.

 i.s.m. Uitgeverij Ambo Anthos