SLAA

SLAA

Liefde met een lok haar

Liefde met een lok haar

2014-11-28 20:30:00

Boekpresentatie en 90s-feest. Gratis toegang.
Met: Asis Aynan, Benno Barnard en Hagar Peeters.

De jonge Mohammed woont bij de Engelse hoteleigenaar David. Op een dag ziet hij dat de dochter van de buurman, met wie hij als kind speelde, een prachtige vrouw is geworden. Hij raakt in de ban van haar en probeert haar te verleiden. Maar zij wijst hem af. Wanneer Mohammed magie inzet om haar voor zich te winnen, zijn de gevolgen desastreus. ‘Liefde met een lok haar’ is een verhaal over liefde en overmoed, met als decor het spannende en ondoorgrondelijke Marokkaanse stadsleven.

Auteur Mohammed Mrabet (1936) groeide op in Tanger. Hij is schilder en verhalenverteller, én analfabeet. Begin jaren zestig ontmoette hij de Amerikaanse auteur Paul Bowles, die onder de indruk was van zijn verhalen en besloot ze op band op te nemen, te vertalen en te publiceren. ‘Liefde met een lok haar’, Mrabets debuut, verscheen oorspronkelijk in 1967. De roman is nu voor het eerst naar het Nederlands vertaald, door Hester Tollenaar. Het vormt het vijfde deel van de Berberbibliotheek.

Op vrijdagavond 28 november organiseren Uitgeverij Jurgen Maas, de Berberbibliotheek en SLAA i.s.m. Stichting Aknarij de boekpresentatie van ‘Liefde met een lok haar’, in het Tuinhuis van de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Het eerste deel van de avond bestaat uit de volgende drietrapsraket:
Schrijver en oprichter van de Berberbibliotheek Asis Aynan geeft een snelcursus Mohammed Mrabet: hoe heeft een analfabete schrijver een oeuvre bij elkaar geschreven?
Schrijver Benno Barnard – in Nederland geboren, wonend in België en zich Engelsman voelend – zal de roman een plek geven in de letteren van de Lage Landen.
Dichteres Hagar Peeters draagt voor uit haar werk en haalt herinneringen op aan een bezoek aan Marokko.

Na het officiële gedeelte barst voornoemde raket los in een prachtig siervuurwerk in de vorm van een Rif 90s-feest. DJ Jurriaan Pots draait RIF, RAI, SOUS en 90s-hits.

Nu al een boek reserveren is zeer gewenst. Reserveer hier een exemplaar en maak deze literatuur mogelijk.

Klik hier voor een routebeschrijving naar de Tolhuistuin.