SLAA

SLAA

Kamermans Kermis

Kamermans Kermis

wo 4 december 2013

Met: Rein Gerritsen, Jamal Ouariachi en Nina Roos e.a.

Overgewicht, werkeloosheid, een negatieve kredietregistratie: eigen schuld dikke bult. Maar waar houdt eigen verantwoordelijkheid op en begint overmacht? Zijn we echt zo weerloos tegen de verlokkingen van de moderne maatschappij? En wat gebeurt er als een kind in een onbewaakt moment verdrinkt, of een voetganger geschept wordt op een zebrapad?

De december-editie van Kamermans Kermis gaat over schuld. Met een kritisch betoog, korte verhalen van Nederlandse schrijvers en een scherpe selectie korte films belichten wij schuld als een mistig gebied waarin verantwoordelijkheid en overmacht in elkaar lijken over te lopen. De grens tussen de twee wordt door verschillen partijen op andere momenten bepaald. Tijdens Kamermans Kermis tasten we dit spanningsveld af.

Een avond zonder wijzende vingers, maar met vrije geesten op het gebied van wetenschap, literatuur en film. Mis het niet!

Rein Gerritsen (1959), wetenschapsfilosoof en schrijver. Op jonge leeftijd kwam hij in het criminele circuit terecht en werd veroordeeld voor een bankoverval; hierover schreef hij het boek Knock-out, die werd opgevolgd door nog een roman en een biografie. Hij kent het Nederlandse strafsysteem van binnen en buiten.

Nina Roos (1981), schrijver en beeldend kunstenaar. Zij publiceerde in verschillende online en offline media en haar verhalenbundel Neem Op verscheen in 2011. In haar werk worden de onderhuidse ongemakken van haar personages blootgelegd.

Jamal Ouariachi (1978), schrijver van o.a. korte verhalen, twee romans en het onlangs verschenen 25, deel van een trilogie. Hij studeerde psychologie en werkte, voor hij zich volledig aan het schrijven wijdde, als (online) therapeut.

Kamermans Kermis wordt georganiseerd door De Balie, De Optimist en SLAA.