SLAA

SLAA

J.M.A. Biesheuvelprijs 2021

J.M.A. Biesheuvelprijs 2021

zo 14 februari 2021
16:00
De Nieuwe Liefde

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2021, de prijs voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar, wordt uitgereikt op zondag 14 februari, tijdens de Week van het Korte Verhaal. Het feestelijke programma rondom de uitreiking vindt plaats in De Nieuwe Liefde en zal te volgen zijn via een livestream. Isolde Hallensleben eert Maarten Biesheuvel, de drie genomineerden worden geprezen in een lofrede, zij dragen voor uit eigen werk, jurylid Christine Otten brengt een ode aan het korte verhaal en Gidon Nunez Vaz zal het programma feestelijk omlijsten. De middag wordt gepresenteerd door Arjen Fortuin.

De livestream is gratis te volgen, maar vooraf registreren is verplicht. Dat kan door je aan te melden op de site van De Nieuwe Liefde.

Aanvang livestream: 16.00 uur.

De jury bestaat dit jaar uit Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert. De drie genomineerde titels worden op 5 februari bekendgemaakt.

Het prijzengeld voor de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt bijeengebracht door een crowdfundingsactie op platform Voor de Kunst. De hele opbrengst van gaat naar de prijswinnaar.
Doneren
? Dat kan hier tot 12 februari!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.jmabiesheuvelprijs.nl.

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, De Nieuwe Liefde, Avalon Pers, Uitgeverij Sunny Home en diverse Nederlandse uitgevers van verhalenbundels.