SLAA

SLAA

Irvine Welsh

Irvine Welsh

2011-08-30 20:00:00

Met zijn in plat Schots geschreven roman Trainspotting brak Irvine Welsh in één klap door tot de eredivisie van de Engelse literatuur.  Welsh’ romans zoeken telkens weer de controverse op waarbij hij met vilein genot en met stilistische perfectie de onderkant van de samenleving (inclusief de criminele krochten daarvan) portretteert.

Op 30 augustus  is hij te gast in De Balie en vertelt Welsh over zijn laatste roman Crime (Misdaad, De Arbeiderspers, vertaling Ton Heuvelmans), die onlangs in Nederlandse vertaling verscheen. Voor Misdaad deed Welsh uitvoerig onderzoek naar georganiseerde kinderseksbendes. Hij sprak met slachtoffers, politieagenten en hulpverleners over georganiseerde kinderseksbendes. Ook gaat hij in op de te verschijnen prequel van zijn rauwe debuut Trainspotting, dat in 1993 als een bom insloeg in de literaire wereld.

Interview: Jeroen van Kan. Dit gesprek wordt diezelfde week uitgezonden in het radioprogramma De Avonden op Radio 6. Een videoregistratie is nadien beschikbaar op  http://programma.vpro.nl/deavonden/