SLAA

SLAA

In gesprek met Sandro Veronesi

In gesprek met Sandro Veronesi

wo 6 mei 2015

Op 6 mei organiseert de SLAA in samenwerking met de Stichting Tolhuistuin en Uitgeverij Prometheus een avond omtrent de nieuwe roman van Sandro Veronesi, Zeldzame aarden.

Veronesi (1959) is één van de grootste Italiaanse auteurs van het moment. Hij mocht de Premio Campiello en de Premio Strega in ontvangst nemen, de belangrijkste literaire prijzen van Italië. Zijn werk werd internationaal bekroond en is in tientallen landen vertaald. In Nederland verschenen van zijn hand onder meer de bestsellers In de ban van mijn vader en Kalme chaos.

Veronesi wordt geïnterviewd door journalist Jeroen van Kan (VPRO, BNR Radio, AT5).

Zeldzame aarden is een vervolg op Kalme Chaos. Binnen 24 uur verliest Pietro Paladini, de statische held uit Kalme chaos, de controle over zijn hele leven. Zonder het te weten blijkt hij in zee te zijn gegaan met een louche compagnon. Hij ontdekt dat zijn compagnon is gevlucht en hem met de problemen heeft opgezadeld. Ook breekt hij definitief met zijn vriendin, terwijl intussen zijn dochter van huis is weggelopen.

Over Kalme chaos:

‘Meesterlijk, want scherpzinnig en onweerstaanbaar grappig door zijn feilloze gevoel voor schijnbaar onbenullige details, beschrijft Veronesi hoe Pietro de kalme chaos, dat wachten op de storm van verdriet die maar niet komt, ondergaat.’ – de Volkskrant

‘Een geraffineerde roman over het verschil tussen succes en geluk. Het boek verleidt de lezer tot belangrijke reflecties over de menselijke conditie in het huidige tijdsgewricht, over de onderhuidse spanningen tussen succeseconomie en persoonlijk geluk.’ – Trouw

‘Hoogstaande literatuur en pageturner tegelijk, wat wil een mens nog meer?’ – Het Parool