SLAA

SLAA

Jan-Willem Anker – ‘Het plein’

Jan-Willem Anker – ‘Het plein’

vr 19 juni 2015

Bibliotheek Hagedoornplein, Boekhandel van der Plas, de SLAA en Uitgeverij De Arbeiderspers nodigen u uit voor de feestelijke boekpresentatie van Het plein, het nieuwe boek van Jan-Willem Anker. Het eerste exemplaar van het boek zal worden uitgereikt aan Wethouder Laurens Ivens, hij beheert o.a. de portefeuille Bouwen en Wonen en Wijkaanpak van Stadsdeel Noord. Jan-Willem Anker zal voordragen uit Het plein, en hij wordt geïnterviewd door Anne-Mariken Raukema.

Na afloop is er een borrel, en u kunt het boek aanschaffen en laten signeren. Wees welkom!Toegang is gratis! Geeft u even per mail aan dat u komt? Dat kan via: a.raukema@oba.nl

Over Het plein:
Twee jaar geleden stak Jan-Willem Anker het IJ over om te gaan samenwonen aan een naamloos pleintje in de Vogelbuurt. Amsterdam-Noord, dat is toch hartstikke hip en booming? Dat geldt weliswaar voor de noordoever van het IJ, maar de Vogelbuurt is nog altijd een van Nederlands armste wijken, met alle inbraken, vechtpartijen, vandalisme en zwerfvuil van dien. Het stadsdeel probeert de buurt een facelift te geven, met hulp van de bewoners zelf. Anker hield een dagboek bij over de gevolgen.