SLAA

SLAA

Het geslachtelijke onbehagen

Het geslachtelijke onbehagen

di 22 oktober 2019
19.15
EYE

Literaire filmavond in samenwerking met tijdschrift De Gids en SLAA over sekse-diversiteit. Aan de hand van een essay van schrijfster en filmjournaliste Basje Boer bekijken we stills en filmfragmenten. Tussendoor geven verschillende dichters en schrijvers hun eigen kijk op sekse en het ongemak van een afgebakende seksuele rol.

Met Basje Boer, Niña Weijers, Babah Tarawally en Marieke Lucas Rijneveld. Presentatie: Botte Jellema.

Het geslachtelijke onbehagen is een speciale avond die aansluit op het op 17 oktober te verschijnen themanummer over gender van literair tijdschrift De Gids. Met dit nummer en deze avond spoort De Gids de lezer, kijker en bezoeker aan verder te denken over sekse, om zich via literatuur en film te verdiepen in een andere sekse dan de eigen.

Ervaringsrijkdom
Sekse-diversiteit wordt onderzocht op een wijze die recht doet aan de complexiteit, gelaagdheid, ervaringsrijkdom en de persoonlijke en maatschappelijke urgentie ervan. Met deze literaire en cinematografische blik voegt het een nieuwe dimensie toe aan de huidige debatten die in Amsterdam worden georganiseerd rondom sekse. Bezoekers van de avond krijgen het themanummer van De Gids mee naar huis.

Later op de avond wordt John Cassavetes’ Opening Night vertoond.