SLAA

SLAA

Extra Voetlicht

Extra Voetlicht

2012-07-03 21:00:00

Met: Paulien Cornelisse, Tonnus Oosterhoff, Ton Rozeman, Bernard Wesseling en muziek van AlascA. I.s.m. VPRO’s De Avonden.

​Het waren 15 heerlijke Voetlichten, eigenlijk zouden we het daar (voor dit seizoen!) bij laten, maar vooruit, nog eentje om het af te leren… Doe op 3 juli je regenjas of bermuda aan, fiets naar De Balie en kom luisteren naar de live-opnamen, ditmaal onder leiding van Jeroen van Kan en met – al zeggen we het zelf – een uitstekende selectie aan proza, poëzie en muziek.

Paulien Cornelisse is cabaretière en schrijft bestsellers over taal, maar ook proza. Eerder bij CoxTales las ze het wonderlijke verhaal voor van een astronaut met groot lig-talent, en ook nu zal ze een verse tekst voordragen.

Tonnus Oosterhoff won onlangs zeer terecht de P.C. Hooftprijs wegens zijn “talent (…) voor het vastleggen of liever gezegd juist beweeglijk maken van moeilijk benoembare sensaties.” (fragment juryraport). Online is zijn poëzie inderdaad bewegend te zien. Maar ook om te beluisteren is zijn werk van uitzonderlijke kwaliteit.

Ton Rozeman schrijft korte verhalen, geeft les in korte verhalen en promoot korte verhalen. Nu is hij bezig aan een roman; hier kun je lezen over zijn schrijfproces en de vragen die hij zich daarover stelt. Kan je personages ergens de schuld van geven?

Bernard Wesseling is podiumdichter(in 2007 won hij de C. Buddingh’-prijs), schrijft korte verhalen en heeft twee romans op zijn naam staan. In deze laatste Voetlicht leest hij proza voor.

Met tussendoor, maar minstens zo mooi, muziek van AlascA! Vier Noord-Hollandse jongens die volgens Leo Blokhuis dé muzikale belofte van 2012 zijn. En dat allemaal op een paar vierkante meter.

Vergeet na afloop niet je cadeautje mee te nemen en een borrel mee te drinken; het is maar één
keer de laatste Voetlicht van seizoen 11/12, tenslotte.