SLAA

SLAA

Debutantenbal

Debutantenbal

za 6 februari 2016

Hoe schrijf je een eerste boek? Hoe maak je redacteuren enthousiast? En hoe wordt je debuut een doorslaand succes? Voor iedereen met schrijversdromen organiseert de SLAA in samenwerking met De Balie, online schrijversvakschool EDITIO, CPNB en NRC Boeken op 6 februari 2015 het Debutantenbal. Een avond vol programma’s over schrijverschap en het eerste boek.

Gevestigde en recent gedebuteerde schrijvers delen hun ervaringen, uitgevers vertellen waar ze op letten en voor iedere bezoeker is er gratis schrijfadvies. Zo kun je op het Debutantenbal luisteren naar reeds gevestigde auteurs, met redacteuren en schrijfdocenten aan de bar hangen of op de schrijfmarkt op speeddate met je favoriete recensent of schrijver.

Aan het eind van de avond maakt een vakjury de winnaar bekend van de Debutantenschrijfwedstrijd.

Programma’s:

Tussen feit en fictie

Veel schrijvers verwerken gebeurtenissen uit hun eigen leven in hun werk. Andersom worden fictieve gebeurtenissen soms door lezers voor waar aangenomen. Waar ligt de grens tussen feit en fictie en hoe beïnvloeden de twee elkaar?

Met de auteurs: Karin Amatmoekrim, Pieter Waterdrinker en Michael Bijnens.

Rijp voor je eerste boek?

Tijdens dit programma spreken schrijvers en hun redacteuren met elkaar over de totstandkoming van hun eerste boek. Waar letten de redacteuren op en wat vinden de schrijvers hiervan? Hoe weet je dat een schrijver klaar is om te debuteren? En welke relatie hebben de schrijvers met hun redacteuren?

Met o.a.: Jelte Nieuwenhuis (redacteur Atlas Contact), Jerry Hormone (schrijver en muzikant), Suzanne Holtzer (redacteur De Bezige Bij), Frederik Willem Daem (schrijver), Roos van Rijswijk (schrijver en journalist) en Josje Kraamer (redacteur Querido).

Terug naar het debuut

Bekende gevestigde schrijvers lezen voor uit hun debuut en vertellen over het schrijfproces. Ze spreken over welke invloed hun debut gehad heeft, bij het verschijnen, maar ook op de vorming van hun oeuvre.

Met o.a.: Connie Palmen en Renate Dorrestein

Onzichtbaar debuteren

Niet in elke familie wordt het gewaardeerd als de zoon of dochter een boek wil schrijven. Tijdens dit programma gaan we in gesprek met schrijvers die vanuit hun omgeving worden tegengehouden om te schrijven.