SLAA

SLAA

Deadline Bijlmer Schrijft!-jongerenschrijfwedstrijd

Deadline Bijlmer Schrijft!-jongerenschrijfwedstrijd

wo 15 maart 2017

 

BijlmerBoekt_schrijft_logo_v1-06

Ben jij een dichter die droomt van optreden voor publiek? Schrijf je stiekem verhalen, maar heb je nog nooit iets laten lezen? Wil je graag een roman schrijven, maar durf je er niet aan te beginnen? Of schrijf je raps of spoken word en is het hoog tijd dat je ermee naar buiten treedt?

Voor wie schrijven een passie is, is er nu Bijlmer Schrijft! Dé literatuurprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar. Wij bieden ook professionele workshops aan voor jong schrijftalent o.l.v. bekende schrijvers, dichters en spoken-wordartiesten in het Bijlmer Parktheater.

Het thema van Bijlmer Schrijft is: ‘Over de grens’. Grenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt letterlijke grenzen, landsgrenzen, vluchtelingen die aan de grens van Europa bivakkeren. Je hebt je eigen grenzen, die van je ouders, leraren op school, vrienden. Grenzen in de liefde. De wet stelt grenzen. De politiek stelt grenzen. Kortom:  iedereen heeft met grenzen te maken. Soms ga je er gewild of ongewild overheen. Soms gaat iemand jouw grenzen over.

Ook wij stellen een paar grenzen:

  • Je tekst mag niet langer zijn dan 500 woorden
  • Je tekst mag fictief (verzonnen) zijn of non-fictief (waargebeurd)
  • Je tekst mag in verhaalvorm zijn, poëzie of spoken word
  • Je tekst moet uiterlijk woensdag 15 maart ingezonden worden naar bijlmerschrijft@schoolderpoezie.nl

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen.

Iedereen die een tekst heeft opgestuurd, wordt uitgenodigd voor masterclasses onder leiding van schrijver Christine Otten en performance-coach Babs Gons. De masterclasses zijn op vrijdag 7 april van 13.00 tot 16.00 uur in het Bijlmer Parktheater. De twee beste schrijvers/dichters/rappers mogen optreden tijdens Bijlmer Boekt! op 16 mei 2017, al dan niet met muzikale begeleiding. De schrijver van het beste stuk wint een schrijfopleiding t.w.v. € 1250 aan de Schrijversacademie.

Teksten inzenden voor: woensdag 15 maart 2017 naar bijlmerschrijft@schoolderpoezie.nl

De bekendmaking van de Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs 2017 vindt plaats op dinsdag 16 mei 2017, tijdens Bijlmer Boekt!

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van Bijlmer Boekt!, de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost. Bijlmer Boekt! is een initiatief van het Bijlmer Parktheaterde SLAA en Christine Otten. Bijlmer Schrijft! wordt georganiseerd door deze partijen in samenwerking met School der Poëzie.