SLAA

SLAA

De wereld in het kort | The world in short

Studentenevent Vrije Schrijver i.s.m. de Vrije Universiteit Amsterdam

De wereld in het kort | The world in short

Studentenevent Vrije Schrijver i.s.m. de Vrije Universiteit Amsterdam

di 7 mei 2019
Vrije Universiteit

Taalliefhebbers aller landen verenigt u! De diversiteit van onze boekenkasten staat onder druk. Met het Engels als dominante taal van de Connected World verliezen andere taalgebieden hun zeggingskracht. Vrije Schrijver Annelies Verbeke brengt met ‘De wereld in het kort’ haar liefde voor het korte verhaal samen met haar streven naar een diverser aanbod in de internationale boekenkast.

Met haar studentenproject ‘De wereld in het kort’ brengt Annelies haar liefde voor het korte verhaal samen met haar streven naar een diverser aanbod in de internationale boekenkast. Ze deed een oproep onder studenten en medewerkers van de VU om korte verhalen in te sturen die origineel in een andere taal dan het Engels gepubliceerd zijn. De verhalen worden voorzien van een vertaling naar het Nederlands en/of het Engels. De vertalingen worden gebundeld in een speciale editie van het literaire studententijdschrift ‘Expanded Field’. Rond vijf of zes verhalen worden podcasts gemaakt, waarin aandacht is voor de indiener van het verhaal, de vertaler en het verhaal zelf. De podcasts worden in vijf of zes luisterstoelen verspreid over de VU-campus aangeboden.

Op 7 mei wordt de special van Expanded Field feestelijk gelanceerd in 3D met een programma in samenwerking met SLAA. Annelies deelt haar liefde voor het korte verhaal. Er is een korte lezing van Luk Van Haute, over de verschillen tussen vertalingen van vertalingen en vertalingen van originele werken en van Canan Marasligil, een Turkse vertaler die ingaat op wat verloren gaat en gewonnen wordt in vertalingen. De luisterstoelen worden geïntroduceerd door Vinod.

Voertaal Engels. Programma van de Vrije Universiteit Amsterdam. Met ondersteuning van SLAA. Meer informatie volgt!