SLAA

SLAA

De Poëziepodcast LIVE met Spinvis en Lucky Fonz III

De Poëziepodcast LIVE met Spinvis en Lucky Fonz III

Daan Doesborgh

di 3 mei 2022
20:30
Club Cinetone

Hier hebben we zo naar uitgekeken! De Poëziepodcast bestaat inmiddels 5 jaar en daarom kun je op 3 mei live bij de opnames van twee héle bijzondere afleveringen zijn. Daan Doesborgh gaat deze keer niet in gesprek met dichters, maar met muzikanten, om het te hebben over de poëzie in muziek en de muziek in poëzie. In een normale aflevering van de Poëziepodcast bespreekt Daan met een dichter twee gedichten, eentje van die dichter zelf en eentje van iemand anders. Nu ontvangt Daan de muzikanten Spinvis en Lucky Fonz III om te praten over een gedicht van iemand anders, en een liedtekst van henzelf. Een muzikaal en poëtisch avondprogramma, misschien wel met jou erbij!

De Poëziepodcast LIVE vindt plaats in Club Cinetone, een bijzondere locatie aan de Duivendrechtsekade. In 1933 werden hier de Cinetone Filmstudio’s in Amsterdam gevestigd, ook wel Hollands Hollywood genoemd. Tot eind jaren 80 werden hier tientallen Nederlandse speelfilms geproduceerd, waaronder klassiekers als Ciske de Rat en Karakter. Sinds 2021 is de filmzaal in gebruik als Club Cinetone en worden er jazzconcerten georganiseerd die ook via livestream te zien zijn. Eenmaal binnen waan je je in een gezellig jazzcafé – de perfecte locatie voor een combinatie van muziek en poëzie. Na de opnames kun je natuurlijk lekker blijven hangen aan de bar. En heb je je altijd al afgevraagd waar de podcasts van SLAAcast gemixt worden? Hier!

Aanvang: 20.30 (deuren open 20.00)
Locatie: Club Cinetone, Duivendrechtsekade 85-K, 1096 AJ Amsterdam
Tickets (wees er snel bij voor early bird tickets!)

fotograaf: Sanja Marušić

Lucky Fonz III (Otto Wichers) heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in ons cultureel landschap. Als singer-songwriter maakte hij zeven albums met eigenzinnige indiepop. Als live-performer veroverde hij zowel de clubs als festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek. Niet voor niets riep VPRO’s 3voor12 Lucky op basis van zijn live- reputatie uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland. Ook op TV maakte hij furore; als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer aan De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen. Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen. Na zijn succesvolle theatertournees en verrassende festivaloptredens keert Lucky Fonz III  dit voorjaar met ‘Hemellichamen’ terug naar de clubzalen van Nederland.

Foto: Lariza Zaldy

Spinvis. Eenmansproject van Erik de Jong die op zijn zolderkamer in Nieuwegein muziek knipt en plakt. Spinvis brengt in 2002 zijn titelloze debuutualbum uit bij platenmaatschappij Excelsior, een album dat later dat jaar in vele jaarlijstjes van muziekliefhebbers staat. Het liedje ‘Smalfilm’ wordt tweede in de door VPRO-luisteraars samengestelde Song van het Jaar 2002. In november 2011 verschijnt het album/de strip Tot Ziens, Justine Keller. Spinvis maakt muziek die niet zomaar onder een noemer onder te brengen is. Het is muziek gemaakt uit samples en geluiden die variëren van speelgoed, fluitjes, vocoders, pannendeksels en andere rariteiten. De teksten zijn poëtisch en gaan vaak over mensen die niet helemaal mee kunnen komen, die een beetje getekend zijn door het leven. “Maar,” benadrukt Spinvis, “het moet niet alleen maar geklaag zijn, het gaat vooral ook om de schoonheid van de teksten in samenhang met de muziek.”